Veel meldingen ingediend bij de gemeente Helmond over de eikenprocessierupsen

Veel meldingen ingediend bij de gemeente

Donderdag 18 juli 2019

Deze zomer ontvangen wij veel meer meldingen dan in andere jaren van overlast door eikenprocessierupsen, maar ook van onkruid en stormschade. Samen met de aannemers werken we hard om alle meldingen zo snel mogelijk op te pakken. De prioriteit ligt bij het afhandelen van meldingen. Hierdoor kunnen wij niet op elke melding een terugkoppeling geven.

.

Voor de bestrijding van de eikenprocessierups hebben we 2 extra teams ingezet, zodat we op nog meer plekken kunnen bestrijden. Ook met deze extra teams kunnen we het aantal meldingen niet bijbenen.

Hoe kunt u helpen?

  1. Geef alleen nieuwe meldingen aan ons door. Hiervoor kunt u het digitale formulier gebruiken.
  2. Wilt u de status van uw melding weten? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum. Dit kan telefonisch via 14 0492 of via e-mail: gemeente@helmond.nl.
  3. Heeft u al een melding gedaan? Dan is de melding bij ons bekend. U hoeft geen nieuwe melding te doen over hetzelfde onderwerp op dezelfde locatie. Vanwege het grote aantal meldingen kan het wat langer duren voordat wij uw melding in behandeling nemen. Wij hopen hierbij op uw begrip.

Veelgestelde vragen

Behandelen jullie meldingen op volgorde van binnenkomst?

Nee, we prioriteren meldingen op basis van urgentie. Meldingen die spoed hebben, zoals eikenprocessierupsen bij een school, kinderdagverblijf of speeltuin krijgen altijd voorrang. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een melding van een boom die op de weg ligt.

Wanneer pakken jullie mijn melding op?

Meldingen die spoed hebben, pakken we eerst op. We kunnen daarom op voorhand niet precies zeggen wanneer we met uw melding aan de slag gaan.

Ik heb nog geen terugkoppeling op mijn melding gehad. Moet ik nu een nieuwe melding doen?

U krijgt niet altijd een terugkoppeling op uw melding. Onze prioriteit ligt op dit moment bij het afhandelen van de meldingen en niet bij het geven van een terugkoppeling. U hoeft geen nieuwe melding te doen over hetzelfde onderwerp op dezelfde locatie. De melding is dan al bij ons bekend. Vanwege het grote aantal meldingen kan het wat langer duren voordat wij uw melding in behandeling nemen. Wij hopen hierbij op uw begrip.

Wat moet ik doen bij klachten van de eikenprocessierups?

Lichaam

Trek kleding waarin brandharen zitten voorzichtig uit en strip de huid zo snel mogelijk met plakband. Spoel daarna de huid en ogen af met lauw water. Probeer niet te krabben of wrijven. Meestal gaan de klachten vanzelf over binnen een paar dagen of weken. Heeft u erge jeuk? Dan kan zalf helpen. Vooral de zalven met menthol, aloë vera of calendula werken goed. Als dit niet helpt, ga dan naar de huisarts.

Kleding

In kleding kunnen brandharen, door hun weerhaakjes, vast blijven zitten. Verwijder brandharen uit kleding door ze te wassen. Was de kleding zo snel mogelijk om te voorkomen dat de brandharen in andere kleding komt. Om de eiwitten in de brandharen af te breken is een temperatuur van 60 graden nodig. Is de kleding niet op deze temperatuur te wassen? Probeer deze dan te wassen op een lagere temperatuur en controleer of u na het dragen van deze kleding opnieuw klachten krijgt.

Meer informatie

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *