Meer geld beschikbaar voor huisvesting van Helmondse scholen

Op 5 november heeft de Helmondse gemeenteraad de begroting voor het jaar 2020 vastgesteld. Met het vaststellen van de begroting heeft de gemeenteraad een extra krediet van € 9,75 miljoen voor de uitvoering van fase 1 van het Integraal Huisvestingsplan van de scholen vastgesteld. Door dit extra budget kan de komende jaren gestart worden met de investeringen in de schoolgebouwen in Mierlo-Hout en Rijpelberg.

 

In 2017 was al besloten om aan de slag te gaan met het vernieuwen en verbeteren van enkele Helmondse scholen. Dat plan was door de gestegen bouwkosten niet haalbaar met het toen geraamde budget. Nu is het besluit genomen om als gemeente Helmond extra geld vrij te maken, zodat we alsnog aan de slag kunnen gaan met het verbeteren van de schoolgebouwen.

Aan de hand van de staat van de gebouwen en de prognose over de leerlingenaantallen is besloten om de komende jaren te investeren in de basisscholen in Mierlo-Hout en Rijpelberg. Daarnaast gaan we de komende jaren onderzoeken hoe we samen met de scholen ervoor kunnen zorgen dat de schoolgebouwen duurzamer worden. Ook gaan we in 2020 op verzoek van de gemeenteraad onderzoek doen naar de mogelijkheden voor de huisvesting van het Jan van Brabant College aan de Molenstraat.

Cathalijne Dortmans (Wethouder Onderwijs, Jeugd & Gezondheid): ‘’Eerder is het huisvestingsplan samen met de scholen opgesteld en nu met de extra middelen, kunnen we het plan ook samen met de scholen gaan uitvoeren. Als kindvriendelijke stad vinden we het van groot belang om te investeren in goed onderwijs en goede schoolgebouwen.’’

Helmond is een kindvriendelijke stad. De investeringen in de schoolgebouwen zijn daar onderdeel van. Maar er gebeurt veel meer op dit gebied. Zo vond op donderdag 11 november het eerste jongerenpanel plaats en op een oproep aan jongeren om mee te denken over kindvriendelijke – en jeugdvriendelijke stad kregen we maar liefst 2000 reacties. In dit kader bezoekt wethouder Dortmans ook alle Helmondse scholen om van leerlingen, leraren, ouders, schooldirecteuren en leden van de medezeggenschapsraden te horen wat belangrijk is voor het onderwijs in Helmond.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.

E.mail:  info@ditisonzewijk.nl
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Ditisonzewijk
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *