Marlon Tielemans fotografeert de Rijpelberg

Voor Goeikes – Helmonders in beeld legde diverse fotografen de afgelopen maanden de wijken van Helmond vast. In november worden deze foto’s gebundeld in een boek, in december zijn de beelden door het hele centrum te zien. Dit is onze wijk heeft de primeur voor de verhalen achter de serie. Deze week: Marlon Tielemans in de Rijpelberg.

Door de ogen van het kind

Kinderen kijken anders naar de wereld. Dat merkt Marlon al jaren door zijn uitwisselingsproject, waarbij hij kinderen hun omgeving laat tekenen, zoals zij die ervaren. Van Japan tot Ethiopië en van Amerika tot India. Een mooi project waarbij de belevingswereld van het kind steeds weer naar voren komt. “Voor Goeikes wilde ik hetzelfde doen, maar nu was fotografie ineens het medium.”

“Ik heb uiteindelijk vier basisschoolkinderen en mezelf een wegwerpcamera gegeven. De opdracht was eenvoudig: fotografeer mensen in je favoriete omgeving of maak iedere dag op hetzelfde tijdstip een foto. En dat met maar één rolletje! Dat betekent keuzes maken; wat fotografeer ik wel en wat niet? Een lastige opgave voor de digitale generatie die gewend is ontelbare selfies te maken.”  

Max, Yessira, Joey en Lara gingen vol overgave van start, maar voor Marlon bleef het lange tijd spannend. Terwijl de kinderen fotografeerden en de foto’s werden ontwikkeld ging hij zelf ook aan de slag. “Ik heb de kinderen geportretteerd op verschillende locaties in Rijpelberg, meestal op een licht humoristische manier.” Het resultaat is een samengestelde serie. Een serie, waarin de beeldende blik van een docent en kunstenaar gecombineerd wordt met het werk van zijn pupillen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *