Maak kennis met de reddingsbrigade via Sjors Sportief

Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos doet voor het eerst mee met Sjors Sportief. Vanaf 9 september kunnen kinderen zich inschrijven voor een proefles Zwemmend Redden of Varend Redden.

Bij de proefles Zwemmend Redden gaan deelnemers aan de slag met het gebruik van verschillende reddingsmiddelen, de pop opduiken en oefenen met anderen uit het water redden. De proeflessen Zwemmend Redden voor kinderen tussen 8 en 12 jaar zijn op zaterdag 10, 24 en 31 oktober en op zaterdag 7 november. De proefles duurt van 13.45 tot 14.25 uur. Let op: de tijden in het Sjorsboekje zijn anders dan de hier bovengenoemde tijden, in verband met de coronamaatregelen. Voor deze proeflessen moeten kinderen in het bezit zijn van minimaal zwemdiploma A.

Tijdens de workshop Varend Redden gaan deelnemers onder andere aan de slag met het gebruik van verschillende reddingsmiddelen en een communicatieoefening met de portofoon. Ook mogen deelnemers zelf een stukje varen. De workshop Varend Redden voor kinderen van 8 tot 12 jaar is op zondag 4 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. De workshop Varend Redden voor jeugd tussen 12 en 18 jaar is ook op zondag 4 oktober, maar dan van 12.30 tot 14.30 uur. Let op: voor de workshop Varend Redden dienen deelnemers in bezit te zijn van minimaal zwemdiploma C.

Sjors Sportief

Sjors Sportief is een sportkennismakingsconcept waarbij basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sport. Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Helmond ontvingen vorige week het Sjorsboekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Op woensdag 9 september om 9.00 uur start de inschrijving voor deze activiteiten via www.sportencultuurhelmond.nl.

De Reddingsklos

Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos is gespecialiseerd in het geven van lessen in zwemmen, snorkelen, zwemmend redden en varend redden in Helmond. Daarnaast wordt de brigade met regelmaat ingezet voor evenementen op en rondom het water, zoals het Drakenbootfestival in Helmond. Kijk voor meer informatie of inschrijven op www.dereddingsklos.nl of volg De Reddingsklos op Facebook. 

Coronamaatregelen

Meer weten over de coronamaatregelen van De Reddingsklos? Kijk dan op www.dereddingsklos.nl/corona.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jurre Sampers

Stagiaire Ditisonzewijk.nl - Omroep Helmond Mijn grootste droom is schrijver worden. Mijn grootste doel is een boek te kunnen uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *