In het najaar van 2019 deed De Cacaofabriek een oproep aan kunstenaars in Nederland en België om zich te laten inspireren door de 16e eeuwse landschapsschilder Lucas Gassel. Aanleiding voor deze oproep was de overzichtstentoonstelling van zijn werk in Museum Helmond in het voorjaar en de zomer van 2020. De Cacaofabriek nodigde, na een selectieronde, 24 kunstenaars uit om hun werk te laten zien in de tentoonstelling ‘Lucas Gassel Revisited’.

Hoe kijken kunstenaars 400 jaar later naar het werk van deze bijzondere landschapsschilder? De tentoonstelling ‘Lucas Gassel Revisited’ laat een grote verscheidenheid aan technieken, opvattingen en kunstenaarspraktijken zien, allemaal verbonden door de thematiek van het landschap en geïnspireerd door het werk van Lucas Gassel.

Deelnemende kunstenaars

Michiel van Bakel, Francis Bekaert, Marijke Breuers, Rien Claessen, Kristina Delmeire, Anne Vincent Dijkstra, Marie Louise Elshout, Mariette van Erp, Casper ter Heerdt, Bo de Jong, Jacqueline Kooter, Onno Lolkema, Vincent van Ojen/ Nidal Saber, Har van der Put, Henrique van Putten, Stefan Peters, Marlon Tielemans, Ine van de ven, Peter Vermeulen/Paul de Maat, Jeanine Vloemans, Reggie Voigtländer, Barbara de Vries, Barbara Witteveen

Opening

Omroep Helmond/Dit is onze wijk was aanwezig bij de opening op zondag 7 juni en sprak met vier deelnemende kunstenaars over inspiratiebron Lucas Gassel en hun bijdrage aan de tentoonstelling.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Maartje Vos - Swinkels

Redactie vrijwilliger team Ditisonzewijk.nl - Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *