Ze waren bijna zestig jaar een vertrouwd gezicht op de Helmondse markt: Leo en Francien van de Werf met hun kraam met voornamelijk nachtkleding. Zij waren een begrip voor de Helmonder. En iedereen wist hun kraam te vinden. Er was altijd tijd voor een praatje met of zonder kopje koffie. Zij namen voor iedereen de tijd om even te kletsen.

Na ruim zevenenvijftig jaar breken zij de kraam af om niet meer terug te komen…althans niet als marktkoopmensen. Misschien wel weer een keertje om te kijken en kletsen met de andere marktkooplui.  Of met hun zoon Alex en zijn vrouw en dochter. Die staan ook al een geruime tijd op de markt en stonden naast de kramen van pa en ma. Alex vertelde dat het best een zware taak is om als goede martkoopman een goede naam te maken en een belegde boterham te verdienen. Er worden dagen gemaakt van ’s morgens zes uur tot ’s avonds zes uur. En vooral als je door de week ook op andere markten je waren verkoopt.

Omstreeks half elf kwamen Fred Bijsterveld en Peter Essinger met een groot boeket bloemen en een geschenkje namens de marktkooplui van de zaterdagse markt om Leo en Francien te bedanken voor de geweldige tijd die zij op de markt hadden doorgebracht. Ook Linda Haverkamp kwam hen namens Helmond Marketing bedanken. En natuurlijk kwam ook wethouder Eric de Vries hen even bedanken en succes wensen voor in de toekomst. Er werd nog even nagebabbeld , maar inmiddels was er een kleine rij ontstaan van vaste klanten die zij in al die jaren hadden leren kennen en die ook afscheid wilden nemen. Tijd dus om weg te gaan. We zullen het echtpaar Leo en Francien van de Werf echt gaan missen op de markt…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *