‘Ik loop op water’ tijdens de avondvierdaagse! Jij toch ook?

In de periode van 22 tot en met 25 mei vindt in Helmond weer de Wandelavondvierdaagse plaats. Dit jaar voor de 60e keer. Veel kinderen en hun ouders komen vier dagen achter elkaar in beweging en lopen 5, 10 of 15 km. Jibb+ organiseert wederom de campagne ‘Ik loop op water’. Met deze campagne krijgen alle deelnemende kinderen een gratis bidon waarmee ze worden gestimuleerd om (kraan)water te drinken tijdens het lopen.

Ik loop op water

Veertien scholen met in totaal ruim 1300 kinderen hebben zich opgegeven voor de campagne en ontvangen van Jibb+ een gratis bidon waar een mooie prijs mee gewonnen kan worden. De leerlingen wordt gevraagd om een selfie (individueel of groep) te maken met de bidon, of een vlog te maken over het lopen op water. De leerling met de meest originele, creatieve foto of vlog maakt met zijn/haar klas kans op een dansworkshop van danseres, actrice en presentatrice Ingrid Jansen.

Brabant Water en Albert Heijn

Ook dit jaar helpen Brabant Water en Albert Heijn de Wandelavondvierdaagse tot een leuk en gezond beweegfestijn te maken. Op de laatste dag zal op het grasveld bij de Lorentzstraat een tijdelijk watertappunt geplaatst worden zodat iedereen zijn bidon kan vullen met lekker en vers kraanwater. Op deze manier draagt Brabant Water bij aan een gezonde invulling van dit sportieve evenement. Daarnaast zullen verschillende Albert Heijn filialen langs de route water en groentesnacks uitdelen aan de wandelaars.

Jibb+ en de JOGG-aanpak

De deelname van scholen, het in beweging brengen van kinderen en hun ouders tijdens de Wandelavondvierdaagse sluit goed aan bij de JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht) die Jibb+ lokaal uitvoert. Met deze aanpak verbindt Jibb+ lokale initiatieven en partijen die inzetten op een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren. Niet eenmalig, maar als blijvend onderdeel van een langdurige aanpak. Samen gaan we voor meer jongeren op gezond gewicht. Voor meer informatie over Jibb+ zie www.jibbplus.nl.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door JIBB Helmond

Jibb+ draagt bij aan een vitaal Helmond door voldoende beweging en gezonde voeding toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor iedereen, waarbij extra aandacht is voor het verkleinen van gezondheidsverschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *