We mogen nu iets meer naar buiten, de winkel of zelfs de kapper of een terrasje pakken. Ik hou het liever bij een lekkere gezonde fietstocht. En als wijkreporter krijg je veel meer inspiratie om een verslag te schrijven. Een lokroep der natuur is fietsen door Brouwhuis. Dus stapte ik weer eens op mijn stalen ros en fietste richting oud-Brouwhuis, richting natuurgebied Espendonk.

Het viel mij op dat er meer mensen zo over dachten want het was toch wel aardig druk op de fietspaden. Aangekomen bij het natuurgebied viel mijn oog op een familie schaap. Vertederend stonden er enkele lammeren bij die mij vreemd aankeken. Ik moest er een foto van maken. Iets verderop bij de visvijver hoorde ik gepiep van enkele jonge futen en ja hoor, daar zwom een fuut parmantig met drie jongen in het water. Verder fietsend naar het kanaal zag ik ineens verderop een hele groep ganzen maar twijfelde een beetje omdat er ongeveer 12 jonkies bij zaten. En aangezien moeder de gans niet mals is als er iemand haar kroost  nadert bleef ik een beetje op afstand. Maar ik kreeg wel de kans om enkele plaatjes te schieten.

Daarnaast zat een grote zwaan die gebiologeerd naar een koppel zwanen keek die verderop in het kanaal zwommen. Een grijze kwikstaart vloog voor mijn fiets langs en ging verderop even langs de weg zitten, evenals het mooie rode vlindertje die nog wel erg klein bleek te zijn. ik moest mijn telelens gebruiken om er een beetje goede foto te maken. Op de terugweg naar huis maakte ik nog een mooie foto met uitzicht op de sluis waar een groot schip door heen voer. Lachend zag ik ook de eenzame man die genietend in zijn rubberboot voorbij racete, genietend van het uitzicht en de wind die door zijn haren streek. Toen nog even glurend naar een witte seringenstruik en dan naar huis. Ik heb weer volop kunnen genieten. Wat kan de natuur toch mooi zijn…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *