Lezing Kamer- kuipplanten en meer

Gr&Bl Kuipplanten Gr&Bl Blad en bloemschikken

Dinsdag 19 maart 2019 verzorgt Jan van der Kamp de lezing over kamerplanten en kuipplanten. Daar is veel over te vertellen. Het opkweken, de verzorging, het overhouden, welke grondsoort, wanneer bloeit de plant enz. En dat allemaal op één avond. De tijd is te kort! Het leek hem een leuk en zinvol idee als u, als plantenliefhebber, naar deze avond komt met de nodige vragen over planten. Neem de plant mee waar u vragen over heeft of waar u zo trots op bent. Wat blaadjes van een plant die afgevallen zijn mag u ook meenemen. Dan kan hij zien wat de plant mankeert en een advies geven.

Planten worden ook wel eens te groot voor in de kamer. Wat doe je dan? Stekken, snoeien of buiten zetten en als kuipplant verder laten leven. Tijdens vakanties in het buitenland zien we de mooiste planten groeien. Kunnen die ook bij ons in de huiskamer of als kuipplant groeien?

Aan de hand van wat dia’s laat hij zien welke beestjes er in onze planten kunnen zitten en wat is daartegen te doen!

Deze avond wordt ook verteld welke delen van de plant goed te gebruiken zijn om voor bloemschikken te gebruiken.

Als docent bloemschikken voor een vakopleiding voor bloemisten is hij veel bezig geweest met planten. Verder heeft hij voor vmbo- en mbo- opleidingen plantenboeken geschreven. In zijn laatste boek “Handboek Bloemschikken” wordt uitgelegd hoe je bloemen en bladeren in een bloemstuk kunt verwerken. Deze kennis hoopt hij met u op 19 maart te kunnen delen.

Medevoort 9a, 5706 DD Helmond, aanvang 20.00 uur. Gratis voor leden Groei & Bloei, € 3.00 voor niet-leden.

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *