Lezing: het Eindhovens kanaal; in samenwerking van KNNV met IVN Helmond

rowing-898008_1920

Het Eindhovensch Kanaal: van waterweg tot natuurgebied

We kennen allemaal de Zuid-Willemsvaart, die aan twee kanten door Helmond stroomt. Maar wat weten we eigenlijk van het Eindhovens Kanaal? Theo de Groof gaat het u vertellen op donderdag 13 juni.

In 1974 werd het Eindhovensch Kanaal voor de scheepvaart gesloten. Bijna 130 jaar was het kanaal voor Eindhoven van groot economisch belang geweest. Andere middelen van vervoer en vooral de beperkingen van het kanaal maakten een einde aan de scheepvaart op de zo zwaar bevochte verbindingsweg.

Theo de Groof vertelt over Het ontstaan van het Eindhovensch Kanaal en de beperkingen ervan, Na het sluitenvan het kanaal in 1974 zette De Werkgroep Eindhovensch Kanaal zich met succes in voor het behoud van dit prachtige natuurgebied. Toen Eindhoven begin jaren 40 van de 19e eeuw de grond voor aanleg kocht, was het hoofdzakelijk heidegrond, nu is het een groen, rustig fiets- en wandelgebied met nog enkele karakteristieke “kattenrugbruggen”. Een gebied dat het zeer waard is in stand te houden.

De lezing wordt gehouden in IVN trefpunt de Koekoek in Speeltuin Helmond  West, Arbergstraat 85, 5707TK in Helmond. De aanvang is 20.00 u. en de toegang is gratis.

Info: Setty Vos, tel. 0492-545649 of setty_vos@hotmail.com

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door IVN Helmond

Het IVN is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging. De vereniging organiseert activiteiten die schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu. Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *