LEVgroep gecertificeerd voor Kwaliteitslabel Sociaal Werk Nederland

Kwaliteitslabel Sociaal Werk Nederland

Afgelopen donderdag ontving LEVgroep het Kwaliteitslabel Sociaal Werk Nederland. Het label staat voor Sterk Sociaal Werk, voor kwaliteit en voor vakmanschap. Nienke Kuyvenhoven, Adjunct-directeur van Sociaal Werk Nederland, overhandigde het certificaat. ‘Voor gemeentes is kwaliteit van de dienstverlening heel belangrijk. Met dit label toont LEVgroep aan dat zij over de juiste kwaliteiten beschikt om haar opdrachten binnen het sociaal domein goed op te pakken’.

Om het label te mogen verdienen, is de organisatie uitvoerig getoetst. ‘We hebben hard gewerkt en zijn enorm trots, vooral op onze medewerkers’ vertelt directeur Jasper Ragetlie. ‘Zij zijn de vakmannen en –vrouwen die in wijken buurten aan de slag zijn. Samen met inwoners, vrijwilligers en allerlei organisaties zetten zij zich in om meedoen voor iedereen mogelijk te maken. Sociaal werk is een écht vak en bijna een kunst’.

Gouden envelop

Om te vieren dat het label behaald is, ontvingen alle LEV-teams een gouden envelop met pluim uit handen van wethouder Harry Van Dijk (gemeente Helmond). Als trotse wethouder feliciteerde hij LEVgroep en benadrukte het belang van het ondersteunen van inwoners. ‘We doen het voor onze mensen, zodat zij kunnen meedoen, rondkomen en vooruitkomen. Vanuit vakmanschap zorgt LEVgroep ervoor dat mensen weer in hun kracht komen’.

Sociaal werker Marieke van het Hof nam één van de enveloppen in ontvangst. ‘Ons werk beweegt mee met de samenleving. Deze tijd vraagt van mij en mijn collega’s andere kwaliteiten en een andere aanpak. We kijken nu veel meer naar wat een inwoner zelf kan en naar wat inwoners voor elkaar kunnen betekenen. We zien dat, met onze ondersteuning, het aantal burgerinitiatieven in Deurne flink toeneemt. En ze zijn vaak heel succesvol! Als sociaal werkers benutten we zo de kracht en talenten uit de buurt; samen bereik je meer.’

En de pluim? Daar kunnen alle teams zich aan tegoed doen. Want zij krijgen een heerlijke taart om het feestje met elkaar nog even te kunnen vieren.


Fotograaf: Gerard Slegers


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Ditisonzewijk
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *