Lekker aanmodderen op Modderdag

Op 29 juni is het weer ModderDag. Tienduizenden kinderen in heel Nederland maar ook in andere landen spelen die dag lekker met zand en water. Veel kinderdagverblijven, bso’s, peuterspeelzalen en basisscholen doen mee. Ook in Helmond.

Kinderdagverblijf de De Bereboot in Helmond doet bijvoorbeeld elk jaar mee. Dit jaar is daar zelfs een heuse ModderWeek van 29 juni tot en met 3 juli.

Buiten spelen en bewegen is niet alleen super leuk, uit onderzoeken blijkt dat het ook heel gezond is. Buitenspelen verkleint de kans op overgewicht en zorgt voor een vermindering van astma en allergieën. Door buitenspelen ontwikkelen kinderen hun ruimtelijk inzicht en creatief vermogen. Natuurlijke speelplekken dagen uit tot gevarieerd en actief speelgedrag en vormen daarmee een belangrijke schakel in een gezonde en evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Steeds meer studies laten zien dat kinderen die opgroeien in een groenere omgeving een betere psychische gezondheid hebben.

Maar liefst 53 procent van de kinderen in Nederland speelt vaker binnen dan buiten en 3 op de 10 kinderen speelt nooit of slechts één keer per week buiten.

Vanaf 2016 wordt ModderDag georganiseerd door IVN Natuureducatie. Voor meer informatie kijk op: https://www.ivn.nl/modderdag.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *