Leerlingen Praktijkschool Helmond derde in race Praktijkwerkstukprijs

Het personeel van Praktijkschool Helmond en alle leerlingen van fase 5 zijn trots op Cyan Maas en klasgenoot Lisa van Dalen. Ze werden als derde gekozen voor de Praktijkwerkstukprijs in Tilburg. Een jury boog zich over enorm veel inzendingen uit de hele provincie. Naast de eer was er een geldprijs. Omdat zij derde werden, was dat 200 euro per persoon.

De leerlingen van fase 5 hebben hard gewerkt in de lessen van cultuurdocent Marlon Tielemans. Niet alleen aan hun eigen werkstuk, er is ook veel samengewerkt. “Ik was zo trots, dat ik maar liefst acht werkstukken heb ingestuurd”, vertelt leraar Marlon. “Ik heb de leerlingen laten nadenken over de combinatie hobby en kunst. Iemand maakte een hangplek op schaal na bijvoorbeeld en een ander maakte een metalen driedimensionale muzieksleutel. Cyan schrijft al jaren gedichten. Wat zwaarmoedig, maar vaak wel met een kwinkslag. Het is erg knap hoe deze leerlingen heel open durven te zijn over hun gevoelens. Hoe diepzinnig ze soms zijn en emoties op heel volwassen wijze kunnen verwoorden.”

Mooie prijzen

Cyan bundelde de gedichten in een leuk vormgegeven boek, met de nodige hulp van klasgenoot Lisa van Dalen. Die laatste woonde de prijsuitreiking bij met haar moeder, mentor Diety van der Heijden en Marlon Tielemans. “Cyan kon er om gezondheidsredenen helaas niet bij zijn”, zegt Lisa.

Jos Kusters (voorzitter raad van bestuur Vereniging OMO) met vooraan leerling Lisa  (Foto: Perry Vermeulen).

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *