Leegloop in dierenasiel Helmond

“Er lijkt zich een nevenverschijnsel af te tekenen door het coronavirus in dierenasiel in Helmond. Normaal heeft het dierenasiel iedere week een dier van de week. Een hond of kat wordt extra in het zonnetje gezet om onder de aandacht van de mensen te brengen. Het beestje krijgt zo meer  kans op een baasje. Op 19 maart was het dier van de week Yasmine, een oudere kat van 19 jaar met een hartruisje. Halverwege de week kwam er fantastisch bericht van het asiel, Yasmine was geadopteerd. Deze week was het dier van de week Cayas, een katertje van 2 jaar. Maar voordat hij in de schijnwerpers stond, was hij al gereserveerd. Deze week dus geen dier van de week.”

“Ik maakte voor de grap een opmerking tegen de medewerkster van het dierenasiel dat dit een gevolg kan zijn van het coronavirus. De mensen zitten allemaal thuis en missen gezelschap en aanspraak. Haar antwoord was: ‘Ja, daar lijkt het wel op. Er is zelfs belangstelling voor de wat moeilijker te plaatsen katten’.”

“Een veel gehoorde klacht was altijd: ‘Ik neem geen huisdier, want ik ben nooit thuis’. Mensen renden van hun werk naar een sportschool of een etentje of borrel met vrienden. Mensen hadden het druk, overvolle agenda’s, dit is nu allemaal verdwenen door corona. Volle agenda’s zijn leeg geveegd, mensen werken noodgedwongen thuis. En dan is je huis ineens leeg, je hoort de klok tikken, zet de radio of televisie aan om toch iets anders te horen dan die tikkende klok. Maar er is niets of niemand om mee te praten of mee te knuffelen. Je kijkt wat op het internet, komt iets over het asiel tegen en je denkt: ‘Ik heb nu wel tijd voor een huisdier’. Misschien is dit het goede moment om toch een hond of kat in huis te nemen. Met een hond kun je lekker wandelen, het geeft je iets te doen, een reden om naar buiten te gaan. En veel katten willen het liefst de hele dag op schoot knuffelen en aandacht. Zit je op de bank televisie te kijken, komt de hond of kat lekker bij je liggen. Heb je toch mooi gezelschap.”

“Want wat is er nou fijner, wanneer je de hele dag in huis zi,t om wat leven om je heen te hebben. Een hond of kat die om je heen drentelt en om aandacht vraagt. Je kan zo’n dier heerlijk knuffelen en hoeft geen afstand te houden. Je kan er tegen praten, sommige dieren ‘praten’ terug.”

Op dit moment zijn er natuurlijk ook regels in het dierenasiel aan de Grasbeemd 17 in Helmond. Kijk op https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ welke dieren in het asiel zitten.

Bel met de medewerkers om een afspraak te maken als er een dier bij zit wat je graag wil hebben. 0492-513971.

Tekst: Regina Blok

 

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Regina Blok

Regina Blok Redacteur Ditisonzewijk.nl Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij Dit is onze wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *