Lasse van den Dikkenberg in Landgoed Leonardus

In het gastenverblijf van Landgoed Leonardus, een langlopend kunstproject in de Leonarduswijk, worden nationale en internationale kunstenaars uitgenodigd om voor een periode van drie weken te komen werken. Zij laten zich tijdens hun verblijf inspireren door de stad, de wijk en de bewoners.

In augustus heeft Stella, aka Astraki Strikes een mural in de Leonardusbuurt gerealiseerd. In september is de Duitse kunstenaar Dirk Reimes vanuit het gastenverblijf er op uit getrokken met een blok marmer. Hij heeft verhalen verzameld en de ontmoetingen van bewoners met het marmeren blok op foto’s vastgelegd.

Deze maand verblijft de Utrechtse kunstenaar Lasse van den Dikkenberg in het gastenverblijf van Landgoed Leonardus. Als “artist in residence” stelt hij zijn tijdelijke huisje open voor mensen uit de buurt door het te veranderen in een open studio. Lasse maakt beeldend grafisch werk, met name linosneden. Met deze techniek kun je meerdere afdrukken van eenzelfde afbeelding maken. Grafische kunst ziet hij als democratische kunst, doordat het namelijk in oplagen wordt gemaakt is grafische kunst goedkoper, waardoor het toegankelijker is voor een breder publiek.

In het gastenverblijf van Landgoed Leonardus wil Lasse nog een stapje verder gaan door mensen mee te nemen in zijn werkruimte. Mensen kunnen dan een inkijkje krijgen in zijn werkproces. De muren van het huisje zullen daarbij gebruikt worden als mini-museum. Lasse nodigt de buurtbewoners en andere geïnteresseerden uit om eens op bezoek te komen in het gastenverblijf.

Vanwege corona kunnen er niet veel mensen tegelijk naar binnen, in principe één huishouden per keer. De studio heeft geen vaste openingstijden. Wel verschijnt er een bordje bij het raam zodat de mensen weten dat ze langs kunnen komen, wanneer Lasse aan het werk is. Lasse woont tot 28 oktober in het gastenverblijf. Het verblijf is gevestigd aan Bij de Populieren 1, Helmond.

Afbeeldingen: Lasse van den Dikkenberg

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jurre Sampers

Stagiaire Ditisonzewijk.nl - Omroep Helmond Mijn grootste droom is schrijver worden. Mijn grootste doel is een boek te kunnen uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *