Landelijke actiedag 20 november 2019 ook bij het Elkerliek ziekenhuis in Helmond, Deurne, Asten en Gemert.

Landelijke actiedag 20 november 2019 ook bij het Elkerliek ziekenhuis in Helmond, Deurne, Asten en Gemert.

 

De vakbonden hebben een landelijke cao-actiedag aangekondigd op woensdag 20 november. Ook in het Elkerliek ziekenhuis wordt op die dag actie gevoerd (net als in de ons omringende ziekenhuizen). Op deze pagina informeren we u over de gevolgen. Als er nieuws is, passen we de informatie aan. De informatie op deze pagina geldt voor alle locaties van het Elkerliek in Helmond, Deurne, Asten en Gemert.

Kwaliteit en veiligheid voorop

Wij doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om het ongemak voor u te beperken. Daarbij zijn kwaliteit en veiligheid van zorg altijd ons uitgangspunt.

Afspraken patiënten persoonlijk afgezegd en opnieuw gepland

Patiënten die een afspraak hadden die door de actiedag niet door kan gaan, zijn inmiddels allemaal persoonlijk geïnformeerd. Een nieuwe afspraak is of wordt gemaakt, waarbij we goed kijken naar de urgentie. Als een patiënt geen bericht heeft gekregen, gaat de afspraak op 20 november dus gewoon door!

Spoedzorg en oncologische zorg gewaarborgd

Patiënten die spoedzorg nodig hebben, worden in ons ziekenhuis altijd geholpen. Ook de oncologische zorg gaat op 20 november ongewijzigd door.

Zondagsdienst

Op een groot aantal afdelingen van het ziekenhuis wordt ‘zondagsdienst’ gedraaid. Dit betekent dat gewerkt wordt zoals gebruikelijk op een zondag. Sommige afdelingen zijn altijd op zondagen open voor acute situaties, sommige afdelingen zijn dan altijd gesloten.

Telefonische bereikbaarheid ziekenhuis

Op de poliklinieken die gesloten zijn, krijgt u als u belt woensdag een bandje te horen. Dat is op zondagen ook het geval. Poliklinieken die (deels) wel open zijn, zijn telefonisch ook bereikbaar. Meer informatie over de telefonische bereikbaarheid van ons ziekenhuis woensdag vullen we zo snel mogelijk aan.

Bloedafname in ziekenhuis en op de prikposten in de regio

  • De prikposten zijn allemaal gesloten, met uitzondering van de prikpost Wesselmanlaan (in het ziekenhuis).
  • Cito (spoed) bloedafnames vinden plaats op de Wesselmanlaan.
  • Huisbezoeken die voor 7 november jl. al gepland waren voor 20 november gaan gewoon door.
  • De trombosedienst is gesloten en alleen voor spoedgevallen bereikbaar.

Radiologie

  • DEXA-onderzoeken gaan WEL door.

Operaties

Alle reeds geplande operaties worden verzet naar een andere dag. Voor spoedoperaties is, zoals gebruikelijk op zondag, een team beschikbaar en staat een extra team standby.

Hartelijk dank voor uw begrip

Wij beseffen dat deze actiedag voor u ongemak met zich meebrengt. Wij doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om dit te beperken, waarbij we continu de kwaliteit en veiligheid van zorg als uitgangspunt nemen.  www.elkerliek.nl/landelijkeactiedag

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Elkerliek Ziekenhuis

Het Elkerliek ziekenhuis is een modern, algemeen ziekenhuis. Wij zorgen voor je, op drie locaties in de regio. In Helmond staat de hoofdvestiging: het centrum voor langdurige en intensieve zorg, complexe operaties en poliklinische hulp. Ook vind je hier de Spoedeisende Hulp en Eerste Hart Hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *