Laatste updates coronavirus in Helmond

De ontwikkelingen rond het coronavirus volgen elkaar snel op. Het is inmiddels een wereldwijde crisis, waar ook Helmond de gevolgen van ondervindt. Dit heeft onder andere gevolgen voor de dienstverlening van gemeente Helmond, de afvalinzameling en de Helmondse ondernemers.

Aangepaste openingstijden Stadswinkel in april

De Stadswinkel werkt alleen op afspraak en handelt alleen de meest dringende zaken af. De gemeente doet dit om de besmetting met het coronavirus in te perken.

Openingstijden in april

Maandag: 16.00 tot 19.00 uur
Dinsdag tot en met vrijdag: 09.00 tot 12.00 uur
Goede Vrijdag, Tweede Paasdag & Koningsdag: gesloten

Let op: in week 16 en 18 is de avondopstelling op dinsdag in plaats van maandag vanwege tweede Paasdag en Koningsdag.

Een afspraak maken bij de Stadswinkel? Neem telefonisch contact op

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente via
tel. 14 0492 (6 cijfers). U kunt uitsluitend een telefonische afspraak maken voor: aangifte geboorte, aangifte overlijden, aanvraag paspoort/identiteitskaart (korter dan 1 maand geldig) en aanvraag rijbewijs (korter dan 1 maand geldig).

Digitaal aanvragen

U kunt overigens in veel gevallen zaken digitaal regelen. De gemeente adviseert u daarom om, wat online kan, online te doen. Bijvoorbeeld: aangifte vermissing document, verhuizingen, afschrift Burgerlijke Stand, uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) en een VOG rechtstreeks bij dienst Justis.

Milieustraat Helmond tijdelijk gesloten

De milieustraat aan de Gerstdijk in Helmond is vanaf maandag 30 maart voorlopig gesloten vanwege het coronavirus.
Het was afgelopen week te druk bij de milieustraat. Ondanks de herhaalde oproepen om alleen naar de milieustraat te komen als het strikt noodzakelijk was. De sluiting duurt naar verwachting tot en met maandag 6 april. In de tussentijd overlegt de gemeente samen met Blink en Suez over de mogelijkheid om de milieustraat daarna op aangepaste wijze te openen. Kijk voor de meest actuele informatie op www.helmond.nl. Het verzoek is om afval, waarvoor u anders naar de milieustraat gaat, tot die tijd thuis te bewaren.
Let op: u kunt uw afval niet naar een milieustraat in een andere gemeente brengen. Daar wordt bij de ingang gecontroleerd of u uit die gemeente komt.

Ondernemersloket en steunmaatregelen voor ondernemers

Bent u als ondernemer getroffen door deze crisis en zoekt u naar antwoorden op uw vragen? Sinds donderdag 19 maart is er een lokaal ondernemersloket. U kunt met uw vragen terecht bij de accountmanagers Economie van gemeente Helmond door telefonisch contact op te nemen via 14 0492 of mail naar accountmanagement@helmond.nl. Het ondernemersloket is ook bereikbaar voor ondernemers, instellingen en organisaties in de culturele sector.

Lokale maatregelen voor ondernemers

Om de ondernemers tegemoet te komen is er een aantal lokale maatregelen genomen die de ondernemers direct in de liquiditeitspositie kunnen ontlasten. U kunt bijvoorbeeld in aanmerking komen voor Besluit bijstand zelfstandigen (Bbz) en/of uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen. Ga naar www.helmond.nl/coronavirus voor een overzicht van de lokale en landelijke steunmaatregelen.

Op de hoogte blijven?
Kijk voor alle actuele informatie op www.helmond.nl/coronavirus.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *