Jongeren, laat je talenten zien deze zomer

Ben je tussen de 14 en 27 jaar oud en woon je in de gemeente Helmond, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Deurne of Laarbeek, dan is dit project misschien wel iets voor jou. Met We are in charge Summer Edition geven we deze jongeren in de zomermaanden de kans om zich 40 uur in te zetten voor hun buurt of wijk. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Van een interessante workshop organiseren voor kinderen tot een VR museum opzetten voor mensen die zelf niet meer kunnen gaan.

Op zondag 9 augustus trappen we het project af en gaan de eerste jongeren beginnen met hun project. Het doel van dit project is om jongeren mee te laten denken over hoe ze hun buurt of wijk kunnen verbeteren door problemen op te lossen of door verschillende doelgroepen samen te brengen.

Naast iets voor een ander betekenen, zit er ook iets in voor de jongeren zelf. Zo ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, je leert nieuwe mensen kennen en het vergroot de carrièrekansen. Alle jongeren worden begeleidt door een social impact coach. Deze coach denkt met ze mee en daagt ze waar nodig een beetje extra uit. Een mooie bijkomstigheid is dat gave ideeën kans maken op een geldbedrag.

Maar aan wat voor projecten moet je dan denken? Jordy wil graag onderzoeken hoe je jongeren met autisme het beste kunt bereiken zodat ze eerder deelnemen aan leuke activiteiten, Anne en Thessa zijn een duurzame kledinglijn begonnen waarbij de tweedehands kleding weer een moderne touch geven. Met de challenge TIK TALK leer je mensen kennen door samen challenges uit te voeren. Denk maar eens aan elkaars favoriete gerecht proeven of naar elkaars muziek playlist luisteren. Je mag natuurlijk ook gewoon zelf een challenge bedenken. Alles kan, want You Are In Charge!

Wil je ook een verschil maken, alleen of gezellig met je vrienden? Meld je dan aan. Klik op de ‘sign up’ button op www.weareincharge.nl. Wees snel want er zijn nog maar een aantal plekken vrij.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *