Kunstzinnige bewoners in woonzorgcentrum De Pannehoeve zijn zeer ervaren in het hanteren van verfkwasten en penselen. Met enige regelmaat zijn zij achter de schildersezel te vinden. Ze hebben er zichtbaar plezier in.

Maja Bunthof en Maartje Vos-Swinkels zijn twee charmante creatievelingen met artistiek talent. In samenwerking met stichting Lang leve Cultuur zijn zij met een project bezig waarin de bewoners van de Pannehoeve een grote rol spelen. Er zijn enkele grote tekeningen op papier gezet en die werden vervolgens aan de buitenkant op de ramen geplakt. Vervolgens is een andere kunstenares bezig met het overtrekken van de tekening aan de binnenkant van de ramen. Als de tekeningen eenmaal grotendeels op de ramen staan, worden de vellen weggehaald. Daarna is het de bedoeling dat de kunstzinnige bewoners de tekeningen kunnen inkleuren met verf. Toch wel een heel karwei nog, maar: ‘Onze bewoners zijn artistiek aan de gang’.

Recreatieruimte vol met creatieve bewoners

Op woensdag 30 september zat de recreatieruimte aardig vol met bewoners. Toen Janine Mutsers de microfoon pakte en iedereen welkom heette werden de bewoners stil en luisterden gespannen naar wat er komen ging. Na de uitleg van wat  de bedoeling was gingen de verzorgsters met enkele bewoners naar de ramen waar krukjes met paletten en verf klaar lagen.

De tekeningen op de ramen varieerden van kippen en een haan tot de beroemde appeltaart omdat in de Pannehoeve ook Oma’s appeltaarten winkel gevestigd is. Dit zijn appeltaarten die door de bewoners zelf gemaakt zijn. Telkens werd er een “artiest” afgewisseld bij de ramen zodat iedereen mee kon schilderen. Na verloop van tijd zag je de tekeningen vorm krijgen. En het zag er mooi uit. Aan het eind van de morgen waren de ramen beschilderd en was het een groot kleurrijk geheel. Het is een verfraaiing waar de Pannehoeve maar ook de bewoners trots op kunnen zijn…

Als dit project een succes wordt is het goed mogelijk dat het ook wordt gelanceerd in de Ameideflat, waar ongetwijfeld ook veel kunstzinnige bewoners aan de slag willen. Maar zover is het nog niet…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met dank aan Janine Mutsers

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *