Kunstkwartier Helmond is er voor iedereen!

Over Kunstkwartier

Kunstkwartier is er voor iedereen!

Kijk eens om je heen. Ons leven is doordrenkt met kunst en cultuur. De muziek die we luisteren, de mode die we dragen, de taal die we spreken, maar ook de architectuur van onze woningen, de kunst aan de muur en de toneelvoorstelling in het theater. Kortom, cultuur bepaalt ons leven, het bepaalt wie we zijn. Kunstkwartier geeft je de ruimte om zélf kunst te maken en kunst te beoefenen. We zijn er voor iedereen. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Cursisten

Ontdek je creatieve talent bij Kunstkwartier! Of je nu een instrument wilt leren bespelen, je schrijftalent verder wilt ontwikkelen, samen wil dansen of toneel spelen óf zelf kunst wilt maken. Onder begeleiding van een professionele en inspirerende docent ontwikkel en verbeter je je creatieve vaardigheden. Het cursusaanbod van Kunstkwartier is zeer divers. Alle cursussen worden in groepsverband aangeboden. Wil je een instrument leren bespelen, dan kun je ook kiezen voor individuele les.*

* Kunst is voor iedereen, ook voor kinderen uit gezinnen die het financieel even niet kunnen missen. Daarom is er Stichting Leergeld. Zij betalen soms een deel van het lesgeld. Kijk in de voorwaarden van Stichting Leergeld of je voor ondersteuning in aanmerking komt.

Verenigingen

Kunstkwartier is er niet alleen voor de individuele cursist. Integendeel. Tientallen theatergezelschappen, harmonieën, fanfares, koren en bandjes maken wekelijks gebruik van de professionele begeleiding van onze docenten en ruimten van Kunstkwartier.

Onderwijs

In samenwerking met verschillende basisscholen en kinderopvangorganisaties in Helmond, Geldrop-Mierlo en Nuenen biedt Kunstkwartier een naschools lesprogramma aan. Onder begeleiding van deskundige vakdocenten, hebben leerlingen de mogelijkheid om na school , in kleine groepjes deel te nemen aan verschillende cursussen op locatie. Van theater tot dans en van muziek tot beeldende kunst.

Zorg en Welzijn

Kunstkwartier is er voor iedereen, van jong tot oud, van peuter tot gepensioneerde. Ook voor mensen met een lichamelijke- of verstandelijke beperking hebben wij een aantal mooie activiteiten. Aangetoond is dat het welzijn van deze mensen positief wordt beïnvloed als ze (samen) schilderen, muziek maken of dansen. Zo werd er in samenwerking met Zorgstichting SWZ al een zeer succesvolle activiteit georganiseerd voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel. De workshops en activiteiten kunnen zowel bij Kunstkwartier als op locatie worden gehouden.

Community

Kunstkwartier trekt de wijken in. Zo brengen we kunst en cultuur nóg dichterbij.

Bedrijfsleven

Het maken en/of beoefenen van kunst verruimt je geest. Daarnaast geeft het een boost aan je creativiteit. Zaken die ook in het bedrijfsleven goed van pas kunnen komen. Kunstkwartier is er ook voor bedrijven en organisaties. Voor het verzorgen van bedrijfsuitjes en hospitality-arrangementen tot het invullen van relatiegeschenken middels een creatieve activiteiten of een amateurvoorstelling. Ook het opluisteren van bedrijfsevenementen behoort tot de mogelijkheden.

Verhuur

Op zoek naar een praktische, creatieve en/of inspirerende ruimte? Kunstkwartier heeft de beschikking over een groot aantal les- en vergaderruimten, ateliers, dansstudio’s én een muziekstudio.

www.kunst-kwartier.nl


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *