Kroegen sluiten of gaan vroeger dicht vanwege de drukte

Horeca-ondernemers aan het Havenplein en directe omgeving in Helmond houden dit weekend noodgedwongen de deuren van hun kroegen dicht. Juist omdat door de warmte grote drukte wordt verwacht. De kroegbazen weten dat ze de anderhalve meter afstand niet kunnen garanderen en willen voorkomen dat ze boetes krijgen.

“Vanwege de nieuwe maatregelen is Plaza dit weekend (7 en 8 augustus) helaas gesloten. Volgende week zijn we er weer!”

Café De Kei: “Beste gasten, vanwege de COVID-19 maatregelen is vandaag en morgen enkel ons terras geopend.Tevens sluiten wij om 01.30 uur om drukte te vermijden.Ons strand is nog wel geopend.

En Cafeeke De Kapper:” In verband met extreme overheidsmaatregelen die niet te doen zijn voor ons, kunnen we niets anders dan nu sluiten. Samen met andere horeca hebben we deze beslissing genomen. De gemeente roept dat het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid is. maar ze leggen alles bij ondernemer in plaats van bij de overtreder.Terrassen zullen nu nog geopend blijven. We hopen op meer steun van de overheid qua handhaving en hopen op meer ruimte buiten. We zijn er bang voor.”

Henry Adelaars en Marnix Hendriks Adelaars van Café De Jongens leggen hun besluit ook uit: “Vanaf de opening op 1 juni is het steeds drukker en drukker geworden in het centrum van Helmond. Vooral in de weekenden ‘s avonds laat is Helmond heel populair geworden onder de uitgaande jeugd. Deze groep gaat dit jaar grotendeels niet op vakantie en ook zijn er dit jaar geen festivals. Omdat er de afgelopen tijd niet of nauwelijks gehandhaafd wordt in het centrum resulteerde dit in een erg gezellige uitgaansstad die steeds meer mensen aantrekt vanaf buiten.”

Handhaving

Volgens de uitbaters is het de afgelopen weekeinden zo druk dat de coronaregels nauwelijks gehandhaafd kunnen worden. “Bij ons loopt het pad waar mensen doorlopen naar andere zaken recht voor de deur en het terras. Dit resulteert in een continu doorstroom van honderden mensen  bij ons voor de deur. Voor ons is het dan ook onmogelijk om mensen afstand te laten houden van elkaar en iedereen te laten zitten op een kruk of stoel. Ik heb bij de burgemeester aangedrongen het pad te sluiten voor passanten, zodat wij beter overzicht krijgen wie er daadwerkelijk bij onze zaak hoort. Mensen kunnen dan via het fietspad achterom de terrassen, naar andere zaken lopen. Dit zou bekeken worden door de gemeente en moet natuurlijk ook met de andere ondernemers besproken worden. Dit heeft even tijd nodig en omdat we al bijna tegen het weekend zitten hebben we besloten om deze week niet meer open te gaan. Door het tropische weer zal het nog extra druk worden in de stad en zal de chaos bij ons voor de deur niet te overzien zijn. Dit is voor ons op dit moment de enige oplossing om de boete te voorkomen.”

Foto: Henk van Dijk

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *