Kort bekeravontuur Polaris mannen

Na een periode van ruim 6 maanden speelden de heren van Polaris weer een officiële wedstrijd tegen de heren van Tupos in Baarlo; de eerste ronde van de nationale beker. Het

Helmondse team heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan. Mees Sengers richt zich op een beach carriere, Tom Klaversma op zijn maatschappelijke carriere. Wim Weltjens kwam van Hajraa om de midvoorplek te bezetten, Joes Maas komt van het 2e team en Tristen Koenen is als stagiaire toegevoegd aan de selectie. Afgelopen zaterdag was een eerste testcase op een niveau hoger dan vorig seizoen.

Polaris begon sterk aan de wedstrijd. Met Jelle Jurrius als passer loper en Steff de Vries als diagonaal aanvaller kwam Polaris aanvallend redelijk door. Polaris verzuimde echter om de tegenstander tot eind van de set onder druk te houden en Tupos rook kansen. Op de big points zakte Polaris passend volledig door de ondergrens. Het spel van de Helmonders werd daardoor te voorspelbaarmaar desondanks kwamen de Helmonders toch op setpoint. Een servicefout van Luc van Bree hield Tupos in leven en de thuisploeg won nipt de eerste set: 28-26.

In de 2e set kwam Polaris er niet aan te pas. Met name passend kreeg libero Job van den Hurk het zwaar, en de gasten liepen steeds achter de feiten aan. De set werd dan verdiend verloren: 25-22.

In set 3 werd van systeem gewisseld. Mike Boudewijns nam de spelverdelersplek over, Luc van Bree werd diagonaal aanvaller en Jelle Jurrius schoof van buiten naar midden. Met Mike Bijsterveld als passer loper slaagde de Helmonders er in Tupos weer onder druk te zetten. Het spel was meer verzorgd en Polaris won de set met 21-25. In set 4 ging het lange tijd gelijk op. Een 17-20 voorsprong kon helaas niet verdedigd worden. Het probleem uit set 1 en 2 werd weer pijnlijk zichtbaar; passend en aanvallend ging Polaris compleet onderuit. Tupos ging in 1 servicebeurt van 18-20 naar 24-20 en daarmee was de set met 25-22 en wedstrijd met 3-1 verloren. Trainer coach Hans van Steenis reageerde teleurgesteld. “Vooraf zag ik het als een mooie oefenwedstrijd als slot van de voorbereiding. De loting koppelde ons aan Tupos, een concurrent uit de 2e  Divisie. Zo’n wedstrijd wil je dan natuurlijk winnen. Dankzij Tupos weten we wat we moeten doen. We hebben nog een week om voor dat probleem een oplossing te verzinnen. Aan de andere kant zie ik Joes Maas en Tristen Koenen als debutanten passend en serverend een dikke voldoende scoren. Dat maakt het zuur wat  beter te verteren. Ik denk dat alle spelers nu wel begrijpen wat er van ze verwacht wordt op 2e  Divisie nivo. Met een brede selectie kan ik snel ingrijpen als spelers even niet presteren”.

 

Zaterdag spelen de Polaris mannen om 16.00 uur in Tilburg tegen Gepidae, dat evenals Polaris vorig seizoen is gepromoveerd naar de 2e divisie.
De Polaris vrouwen spelen om 19.00 uur in sporthal ’t Hout in Helmond de eerste thuiswedstrijd tegen Somas Activia 4. Het team is nagenoeg ongewijzigd gebleven ten opzichte van vorig seizoen, en coach Ellen van Bree is er op gebrand om de eerste thuiswedstrijd te gaan winnen. Er is in sporthal ’t Hout maar zeer beperkt plaats voor toeschouwers ivm de corona maatregelen. De kantine is voor supporters helaas ook niet beschikbaar.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *