Woensdag, de twintigste november was het een muzikaal gebeuren op hogeschool De Kempel. De hele dag stond in het teken van het Kempel Muziekfestival. Een van de hoogtepunten was de ondertekening van het Muziek Akkoord Helmond. Het was een akkoord voor Meer Muziek In De Klas. Hier zijn dertig basisscholen bij betrokken. En niemand minder dan Koningin Máxima ondertekende dit akkoord.

Koningin Máxima is de ambassadrice van Meer Muziek In De Klas (samen met Ilse de Lange). Meer Muziek In De Klas heeft in de laatste vijf jaar tijd veel bereikt door bewustwording, deskundigheid- bevordering en regionale samenwerking. Dit beleid werd uitgezet door het ministerie van OWC in 2014. Er wordt weer structureel muziekonderwijs gegeven op alle tweeënveertig pabo’s in Nederland. Dat geldt ook voor veel basisscholen in Nederland.

Muziek en optredens

De koningin werd vergezeld door burgemeester Blanksma. Zij werden bij de ingang van De Kempel ontvangen door mevrouw Westerveld, directrice Meer Muziek In De Klas en de heer Heldens, muziekdocent van De Kempel en tevens kartrekker van dit project. Bij binnenkomst werd de koningin ontvangen door het tweedejaars koor dat bestaat uit ruim tweehonderd leerlingen die voor haar het nummer Erile zongen. Toen vertrok het gezelschap naar de collegezaal waar het studentendameskwartet het nummer van Leonard Cohen, Hallelujah werd gezongen. Vervolgens vertrok men naar de aula waar Paul Chatrou (Helmondse componist/pianist) en Otine van Erp (accordeoniste) het nummer Astor zongen. Het werd gepresenteerd door Udo Hotappels. Toen kwam het officiële gedeelte: de ondertekening van het verdrag. Een leerling, gezel en meester speelden samen een muziekakkoord waarin de leerling Quint, de student Robert en leerkracht Rob de hoofdrol speelden. Het akkoord werd afgesloten met een gongslag door de koningin en Quint.

Udo Hotappels kondigde verder nog enkele optredens aan, onder andere het schoolorkest van BS De Rakt, het tweedejaars pabokoor en de derdejaars pabogitaristen. Na deze enerverende optredens volgden er nog twee rondetafelgesprekken. Een tafelgesprek werd gevoerd door pabostudenten, leerkrachten en schooldirecteuren en het tweede gesprek door vertegenwoordigers van diverse pabo’s en conservatoria. Beide gesprekken werden geleid door de ambassadeur Meer Muziek In De Klas, mevrouw Ans Buys.

Na afloop van het programma namen de heer Heldens (muziekdocent) en mevrouw Jantien Westerveld (directrice MMIDK), de heer Verbruggen (voorzitter college van bestuur De Kempel) en burgemeester Blanksma afscheid van koningin Máxima die direct vertrok naar haar volgende bezoek. De rest van de middag werden er nog optredens verzorgd door diverse scholen. Maar het verdrag was getekend.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

——————————————————————————————————————————

Meer-Brouwhuis-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter

Website:  www.brouwhuis.ditisonzewijk.nl
E.mail:     info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Brouwhuis
Twitter:   @ditisonzewijk
Google+   Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *