Kom luisteren naar de vertelvoorstelling Heksen hetze bij Museum Helmond!

De première van de Nederlands/Vlaamse vertelvoorstelling Heksen hetze kun je bijwonen op vrijdag 10 mei om 19.30 uur in Kasteel Helmond. Dit nieuwe en indrukwekkende event vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Heksenjacht in Peelland.

In de vertelvoorstelling – die wordt afgewisseld met middeleeuwse muziek van drie muzikanten van muziekgroep Carole et Brullare – vertellen Lisette Oosterbosch en de Vlaamse Veerle Ernalsteen op eigen wijze hun verhalen over vervolging op irreële gronden, vroeger en nu. De voorstelling is gemaakt met steun van de Federation for European Storytelling (FEST).

Programma

De vertelvoorstelling vindt plaats in 2 delen en start om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 18.30 uur. Om 20.50 uur (tot circa 21.30 uur) start het tweede deel van de voorstelling. Voorafgaand, in de pauze en na de voorstelling is er de gelegenheid de tentoonstelling Heksenjacht in Peelland te bezoeken.

Tarief

De vertelvoorstelling kost €15 per persoon. Museumkaarthouders betalen €5 euro per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, de toegang tot het kasteel en een bezoek aan de tentoonstelling Heksenjacht in Peelland.

Aanmelden

Aanmelden voor de vertelvoorstelling kan via de website van Museum Helmond, www.museumhelmond.nl/evenementen/vertelvoorstelling-heksen-hetze. Onderaan de pagina vind je het aanmeldformulier.

Over Heksen hetze

Sinds het najaar van 2004 houdt Lisette Oosterbosch (Veldhoven) zich bezig met de oude vertelkunst. Sindsdien heeft ze veelvuldig verteld voor publiek, altijd uit het blote hoofd en steeds beeldend en naar eigen zeggen boeiend. Alle soorten verhalen zijn denkbaar, voor elk publiek. Daarbij maakt het niet uit of ze bijvoorbeeld in een huiskamer staat, in een klaslokaal, een (theater)zaal of buiten bij een kampvuur of barbecue. Voor iedere gelegenheid kan Lisette één of meerdere verhalen vertellen. Uitbundig, interactief, ingetogen of in dialect.

Veerle Ernalsteen (Gent, België) vertelt al meer dan 18 jaar sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken. Voor een publiek van nu, fris en met een lichte draai eraan. Soms een tikje duister, hoewel … er loert ook romantiek en sensualiteit om de hoek in haar vaak pittige man-vrouwverhalen. Steeds met naar eigen zeggen humor en deugnieterij verteld, met emotie en plezier en in interactie met het publiek.

Bereikbaarheid en tarieven Museum Helmond

Kasteel Helmond maakt deel uit van Museum Helmond, samen met Kunsthal Helmond. De beide locaties liggen in hartje Helmond en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de trein stap je uit op station Helmond, het is circa 10 -15 minuten lopen naar Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond (overzijde Zuid-Willemsvaart). Parkeergelegenheid (betaald) is op korte loopafstand van het kasteel (onder de Kasteel-Traverse) en de hal (parkeergarage Boscotondo). Ga naar www.museumhelmond.nl voor actuele informatie over openingstijden, prijzen en het activiteiten- en tentoonstellingsprogramma.

Social-Media-20190423-Lenteweek-Museum-Helmond-FSJ-025

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Museum Helmond

In het kasteel, de grootste waterburcht van Nederland, beleef je het kasteelverhaal. Ook ontmoet je kasteelbewoners uit vroegere eeuwen. Het kasteel vertelt zijn verhaal. Je maakt het allemaal mee: hoe er oorlog werd gevoerd, Hoe het kasteel werd gebouwd, hoe en wat de bewoners er aten, hoe er omgegaan werd met de liefde en met vrouwen en kinderen. Je leert meer over de leefwijze van de verschillende, elkaar opvolgende adelijke families als de Van Berlaers, de Cortenbachs, de Van Arbergs en de Wesselmannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *