KLIEN IT kunstprijs voor school Mierlo-Hout

KLIEN IT is een project over zwerfafval en circulaire economie. Het is een initiatief van de gemeente Helmond en Groen4Life. Elk jaar organiseert KLIEN IT een wijkschoonmaakactie voor de basisscholen. Dan gaan de leerlingen groepsgewijs aan de slag in de wijken om losse rommel op te ruimen. En daar kunnen zij een mooie prijs mee winnen.

Er is een eerste en een tweede prijs maar de meest bijzondere is natuurlijk de kunstprijs. De school die de kunstprijs wint, krijgt een prullenbak waarvoor de leerlingen het ontwerp en de tekeningen hebben gemaakt. De prullenbak komt dan op het schoolplein. Tevens wordt een zelfde prullenbak ergens in het centrum van Helmond gezet met vernoeming van de school.

Voor de leerlingen van de scholen die aan het project KLIEN IT deelnemen, is het hele jaar door wel spannend. Want wie zal er dit jaar winnen? Dus ook dit jaar was er weer een prijs te winnen en het spannendste is dat de winnaar van de kunstprijs pas bekend wordt gemaakt op hun schoolplein en ongeveer een uur van te voren als de prullenbak geplaatst wordt.

Dit jaar werd Kindcentrum In het hart van het Hout de winnaar van de kunstprijs. Vanwege de Corona crisis was alleen de pers uitgenodigd.  Eef van Schaik van de gemeente Helmond was aanwezig en natuurlijk de onderwijskrachten van de school zelf. Om 10.00 uur werd de prullenbak uit de grote doos gehaald en kon de prullenbak bewonderen. De kinderen waren opgetogen en blij dat hun school had gewonnen.

Eenzelfde prullenbak komt ook in de Ameidestraat te staan in het centrum van Helmond. De eerste prijs ging naar De Vlier en de tweede prijs ging naar obs De Straap. Gefeliciteerd allemaal….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Ingezonden foto van KLIEN IT

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *