Kinderen beleven onvergetelijke dag op Vliegbasis Volkel

Vliegbasis Volkel

Ruim 50 jeugdige cliënten waren zaterdag 7 september samen met hun familieleden te gast op de Verwendag op vliegbasis Volkel. Zij konden genieten van een supersnelle rit in een Ferrari over de start- en landingsbaan, knuffelen met de dieren van dierenpark Zie-Zoo, straaljagers bewonderen, in een heuse tank zitten, een kunstwerk schilderen en hun idolen Youtubers Dylan Haegens en Marit Brugman ontmoeten.
Deze bijzondere ervaring werd aangeboden door Forza Ferrari Service Oss en de Vliegbasis Volkel.
De eigenaren van de 35 aanwezige Ferrari’s reden de kinderen belangeloos rond over de vliegbasis. Per deelnemende Ferrari is er een sponsorbedrag gedoneerd. In de week voorafgaand aan deze Verwendag startten ca. 10 medewerkers van vliegbasis Volkel met een fietstocht door Nederland om geld in te zamelen. De fietstocht werd dit jaar helaas overschaduwd door een tragisch ongeval tijdens een oefenrit waarbij een militair van vliegbasis Volkel om het leven kwam. In overleg met de nabestaanden en de fietsers werd besloten de tocht door te zetten voor het goede doel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Goed doel

Het ingezamelde geld – ruim 12.000 euro – is zaterdag overhandigd door Kolonel-Vlieger Rob van de Heuvel aan bestuurder van GGZ Oost Brabant Anne-Marie Schram. Het geld wordt ingezet voor de aankleding van afdelingen en wachtruimten van Kind & Jeugd op locaties in Helmond, Boxmeer en Oss. Hierbij wordt gedacht aan een loungebank, tv/game consoles en graffitiwanden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Youtubers

Dylan en Marit vertelden tijdens de meet & greet open over hun eigen psychische problemen. Dylan had een paniekstoornis en Marit herstelde van een eetstoornis na een opname in een kliniek. “Als je niet lekker bent ga je ook naar de dokter. Soms voel je je niet zo lekker in je hoofd en daar moet je ook voor geholpen worden”, aldus Dylan. De Youtubers namen na een vragenronde uitgebreid de tijd om met alle kinderen op de foto te gaan.

“Het is een fantastische dag”, vertelt Emma van 17. “Ik ben erg depressief geweest en heb een heel zwaar jaar gehad. Ook voor mijn ouders en zusjes was het heftig. Daarom vind ik het zo fijn dat we hier vandaag met het hele gezin zijn. Emma’s moeder beaamt dat. “Het maakt niet alles goed, maar het is wel heel fijn om een dag zorgeloos samen te zijn. En ik vind het zo mooi dat er eens aan deze groep kinderen is gedacht. Naar mijn mening wordt deze te vaak vergeten.”

Durf te vragen

Volgens Marlou Jansen van Forza Ferrari Service komt het idee om dit jaar de Verwendag te organiseren voor jeugdige cliënten met een psychische kwetsbaarheid, van Marit en Dylan. “Dylan en Marit hebben de stichting Durf te vragen opgericht om het taboe hierop te doorbreken en openheid te stimuleren. Heel mooi dat zij dit doen, want zij zijn vanwege hun populariteit zeker een voorbeeld voor de jeugd.”

biglogo-ggz

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GGZ Oost Brabant

Wij staan voor 'gezondheid die je je eigen familie gunt' en zijn er voor burgers met complexe psychische zorgvragen. Voor hen bieden wij veilige menslievende zorg 'in het Brabantse land'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *