Kinderdagverblijf Villa Vrolijk naar OKC t Hout

Leerlingen van openbare basisschool ’t Hout en andere kinderen uit Mierlo-Hout kunnen vanaf maandag 24 augustus terecht op de nieuwe vestiging van Kinderdagverblijf Villa Vrolijk. Een van de grootste particuliere kinderopvangorganisaties van Nederland heeft de krachten gebundeld met OBS ’t Hout.

Samen vormen zij vanaf het nieuwe schooljaar een zogeheten openbaar kindcentrum. Het doel is om opvang en onderwijs meer op elkaar aan te laten sluiten. De wens voor een tweede locatie leefde al langer bij Ingrid en Hans van der Hulst, eigenaren van Villa Vrolijk. “We zijn in de loop der jaren uit ons jasje gegroeid. Op onze hoofdlocatie aan de Geldropseweg ontvangen we wekelijks ruim 750 kinderen. Verder groeien is op die plek niet meer mogelijk. Steeds vaker moeten wij ouders dan ook teleurstellen. Dat willen we niet.”

Samenwerkingspartner

Het echtpaar verwacht echter dat de vraag alleen maar verder zal toenemen. “De nieuwbouwwijken Brandevoort en Luchen groeien de komende jaren nog flink door. Om ook al die nieuwe bewoners de mogelijkheid te geven om hun kinderen naar Villa Vrolijk te brengen, zijn we ruim twee jaar geleden op zoek gegaan naar een samenwerkingspartner.”

Kinderboerderij

Er werd met verschillende scholen in Helmond gesproken. Uiteindelijk hadden de twee het beste gevoel bij openbare basisschool ’t Hout. “Onze visies sluiten goed op elkaar aan als het gaat om de invulling van een integraal kindcentrum. Daarnaast hebben we op de nieuwe locatie (in de voormalige Jorisschool red.) de mogelijkheid om een grote buitenruimte te creëren, net zoals aan de Geldropseweg. Zo komt er veel groen, inclusief een kinderboerderij met onder andere geiten.’

Vacatures

Ook qua organisatie is de nieuwe locatie te vergelijken met de hoofdvestiging. “We willen ervoor zorgen dat er ook hier vaste gezichten voor de groep staan. Een deel van ons personeel verhuisd mee, verder zijn we op zoek naar nieuwe krachten.’ Ouders uit Mierlo-Hout die al gebruik maken van de diensten van Villa Vrolijk hebben onlangs een bericht ontvangen over de nieuwe locatie en de mogelijkheid om mee te verhuizen. ‘Veel van hen zijn blij met onze nieuwe vestiging. Ze zijn overigens niet verplicht om mee te verhuizen. Daarnaast hebben al veel nieuwe ouders zich gemeld.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *