Op donderdag 6 juni werden de twee hoofdprijzen uitgereikt van het project Klien IT van Groen4life in samenwerking van de gemeente Helmond. Dit is een jaarlijks-terugkerende actie voor scholen die kunnen meedoen met de duurzaamheidsactie en wijkschoonmaakactie. Er worden dan workshops gegeven op school met als onderwerp: Thema’s waarmee de school aan de slag kan gaan zijn onder andere: water, voedsel & verspillen en creatief & duurzaam. Het einddoel was het ontwerpen van een eigen prullenbak. De twee scholen die vandaag werden bezocht waren de beste van alle deelnemende scholen.

Petra Hovestadt was al vroeg met haar team en onder andere ook de designer van Groen4life Ellen Janssen, op weg naar de twee hoofdprijswinnaars. De leerlingen wisten nog helemaal van niets; de leerkrachten waren al wel op de hoogte. Eef van Schaik was met een collega van het serviceteam van de gemeente Helmond aanwezig om de prullenbak te presenteren. Ook wethouder Gaby van den Waardenburg was aanwezig om de prijzen te overhandigen.

De eerste school die bezocht werd was Kindcentrum Mozaïek (St. Odulfus) op het Nieuwveld. Zij hadden als hoofdprijs de kermisprijs gewonnen. Alle kinderen mochten gratis naar de kermis in Helmond.

De tweede school die bezocht werd was BS De Vlier uit Brouwhuis. Met de creatieve workshop hadden zij de mooiste prullenbak ontworpen. De tekeningen die zij gemaakt hadden werd door de designer Ellen Janssen bij elkaar gelegd en daar maakte zij het ontwerp van de prullenbak van. Met resultaat dat De Vlier  de mooiste prullenbak had gemaakt.

Na een korte toespraak van de wethouder werd iedereen verzocht naar buiten te gaan voor het onthullen van de prullenbak. Toen de grote doos werd weggehaald stormden de leerlingen naar de bak toe om hun werk te bewonderen. Zij slaakten bewonderende kreten bij het zien van de prullenbak. Het ontwerp, met nadruk op de plastic vervuiling in de zee, bleek een goede keuze van de leerlingen. Binnenkort pronkt er ook een prullenbak die ontworpen is in Brouwhuis in het centrum van Helmond. Alleen de juiste locatie voor de nieuwe prullenbak moet nog gezocht worden. Maar dat zal geen probleem zijn.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *