Kerstmis is een mooie tijd. Vooral gezellig, speciaal als er Kerstman met elfjes in de buurt zijn. In deze kersttijd wil dat ook zeggen dat er veel boodschappen gedaan moeten worden. En dan heeft er niemand tijd om even gezellig te zijn of te doen. Daar hebben de meeste winkelcentra wat op gevonden. Gewoon de gezelligheid naar de winkels brengen. Dat werkt altijd. Dus overal waar winkels zijn zie je wel een Kerstman met of zonder elfjes verschijnen. En die kunnen soms behoorlijk gezellig zijn, sterker nog, zij kunnen er een show van maken en of de mensen dit nu zo leuk vinden of niet, iedereen moet er om lachen. Of je nu wilt of niet.

Zo ook in het winkelcentrum van Brouwhuis. Daar verschenen de Kerstman met zijn rendier en twee elfjes. En die hebben zeker indruk gemaakt in het winkelcentrum. Sterker nog, zij kwamen helemaal uit Leimuiden. Ik heb het over de theatergroep A3. Toepasselijke naam: A3. Dat komt omdat de leden uit drie personen bestaat met de namen Anita, Anke en Annie. In het winkelcentrum keken de winkelende mensen wel een beetje vreemd op toen zij harde muziek hoorden. Het waren wel kerstliedjes maar het drietal dat er bijliep was al kostelijk om te zien. De Kerstman samen met twee elfjes die op een rendier zaten. De Kerstman danste er bij en had een felblauwe zonnebril op.

Bij elk kind bleven zij even staan om een handje te geven en natuurlijk gingen zij graag op de foto die de mamma’s en pappa’s vlug maakten, want de Kerstman met elfjes hadden er zin in. Zo snel danste hij verder. Ze liepen zelfs dansend de supermarkten Jumbo en Albert Heijn binnen tot groot vermaak van het publiek aan de kassa’s. Bij de AH vroegen de medewerkers zelfs even om ook op de foto te mogen met het komische drietal. Dat werd natuurlijk met gejuich ontvangen want dit maakten zij niet vaak mee.

De hele middag zwierven zij langs de winkels en iedereen had de grootste lol. Het was weer een opvallend middagje in het winkelcentrum Brouwhorst en dat maakte het boodschappen doen een stuk aangenamer….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *