Maandag 16 december was bij het ROC ter AA een kerstdiner voor ouderen.

Drie jongeren hebben ons een tijd geleden benaderd met de vraag of we iets wilde organiseren voor eenzame ouderen. Ze hadden vernomen dat heel veel ouderen eenzaam waren en zeker met de kerst. Daar kwam het idee vandaan om iets te organiseren: Een diner voor ouderen in Helmond.

Vanuit LEVgroep is aangegeven dat dat een geweldig idee was. Vandaar het idee om deze jongeren te ondersteunen. Zelf hadden de studenten al contact opgenomen met een landelijk programma; ikbengeweldig.nl. Dit is een programma waarbij jongeren geld kunnen krijgen tot €1000,- om dromen of ideeën voor anderen te realiseren.

LEVgroep heeft in eerste instantie contact opgenomen met het ROC om gebruik te maken van een grote ruimte. Later is ook contact gezocht met andere afdelingen voor meer samenwerking en ondersteuning om de avond met groot succes te laten verlopen.

Afgelopen maandag was het zo ver! Een zangeres heeft tijdens het diner gezongen. De jongeren hebben samen met anderen vrijwilligers het diner voorbereid, gekookt en vervolgens opgediend. Hierdoor hebben de ouderen een leuke avond gehad.

In totaal zijn er meer dan 100 ouderen komen dineren. Een leuke avond met gezelligheid, eten en muziek!

Stadsleerbedrijf Helmond

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Stadsleerbedrijf Helmond

Het Stadsleerbedrijf biedt leerplekken aan inwoners die niet zelfstandig betaald werk of vrijwilligerswerk kunnen doen. Dit doen we samen met inwoners en partners in Helmond. De deelnemers ondersteunen maatschappelijke organisaties en verenigingen in hun wijk of stad. Zo helpen ze bijvoorbeeld ouderen met boodschappen doen of helpen ze mee in de keuken van een wijkhuis. Het Stadsleerbedrijf Helmond is onderdeel van het speerpunt Sociale Stad van gemeente Helmond met als ambitie: alle inwoners kunnen meedoen, rondkomen en vooruitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *