Op woensdag 5 juni is het tweedaags internationaal leerfestival gestart.  Gastheer is Hogeschool de Kempel in samenwerking met The Taos Institute (VS) en Unginvest AIB (Noorwegen) . Tijdens de conferentie worden nieuwe ideeën gedeeld, praktijken gecreëerd en alles voor het welzijn van de jeugd en de onderwijssystemen. Het was al vroeg zeer druk met veel kinderen en ook met mensen die allerlei talen spraken.

De heer Marcel Lemmen, directeur van hogeschool de Kempel, heette iedereen een hartelijk welkom en bedankte de leerlingen van de Nieuweschool uit Panningen. Zij hadden deze tweedaagse conferentie een optreden verzorgd met zang en muziek over de toekomst van de jeugd op de scholen. Vervolgens werd er na de heer Lemmens een persoon aangekondigd met de deftige benaming: The Counselor city of Helmond, mister Harrie van Dijk. Harrie van Dijk, de wethouder, bood eerst een excuses aan vanwege zijn moeite met Engels en verklaarde dat hij gewoon Nederlands zal spreken. Zijn oprechtheid leverde hem een klein applaus en waardering op van de aanwezige mensen op de tribune. Na zijn speech nam de heer Lemmen weer het woord en vertelde wat er deze twee dagen zou gaan plaatsvinden. In het algemeen wordt er deze dagen workshops gegeven door mensen uit Noorwegen, Duitsland, Nieuw-Zeeland en Engeland. Het zijn twee dagen met flinke toekomstblikken die vooral voor de ontwikkeling van het onderwijs belangrijk zullen zijn.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *