• kasteeltuinmarkt

Tijdens de Kasteeltuinmarkt was het op zondag 23 augustus weer een drukke bedoening in en rond het kasteel. Buiten de rondleidingen die men kon doen in het kasteel met kans op ontmoetingen met de Jonkheren Wesselmans, van Berlage en Kasteelvrouwe Phillipine Reuschenberg was er ook een grote rommelmarkt/antiekmarkt in de kasteeltuin zelf.

De Kasteeltuinmarkt bestond uit zo’n 80 kramen, opgesteld naast elkaar (met de Corona afstand natuurlijk) en tegenover elkaar. De kramen waren volgeladen met antiek, snuisterijen, kleding en alles wat er op een rommelmarkt maar te vinden was. En het was druk, erg druk. Er stonden zelfs kramen bij met opgezette dierenkoppen. En de kinderen keken hun ogen uit bij het zien van een grote kop van een everzwijn.

Halverwege de route langs de kramen stonden de smul- en eetkramen opgesteld. Een kraam waar heerlijke grote stroopwafels gebakken werden, een friettent die het behoorlijk druk had en ook een worstenkraam met heerlijk ruikende worsten. Iedereen die er voorbij liep kon niet anders dan watertanden van deze lekkere geuren. Een groot terras was uitgezet waar men rustig kon genieten met de friet, stroopwafels en andere lekkernijen.

Het was weer een echt ouderwetse en gezellige markt en het weer speelde ook mee. Door het lekkere gematigd warme zonnetje kon men echt op z’n gemak de vele kramen bekijken…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *