Wat gaat de tijd toch snel; de logeerpartij van zeventien dagjes in het kasteel is alweer bijna voorbij. De huismeester piet heeft de sleutelbos weer gepoetst om die terug te geven aan de burgemeester, mevrouw Blanksma. De Sint is weer regelmatig in de keuken te vinden om de heerlijke sinterklaassoep te proeven en te keuren. Maar Marcel en Annie, de twee grote helden van de horeca, weten precies wat de Sint en zijn pieten lekker vinden. De pieten en de Sint hebben echt genoten van het lekkere eten. Zij kwamen ook niets te kort…

Duizenden mensen en kinderen konden genieten van de capriolen van de pieten, voor veel mensen was het helaas niet mogelijk om aan kaartjes te komen. Hopelijk kunnen zij volgend jaar wel komen kijken in het kasteel. Voor mij (de wijkreporter) was het alweer het vijftiende jaar in het kasteel en elk jaar kom ik tot de conclusie: je doet het voor de kinderen. Als je die kinder snoetjes ziet, vol spanning of blijheid, het blijft mooi.

Speciale Pieten

Het leek wel of dit jaar de pieten extra vrolijk en enthousiast waren. Vooral de speciale pieten. Dat zijn meestal de pieten die je niet vaak buiten ziet of op het plein, maar vaak in het kasteel werken. De meisjespiet, de slaappiet(hoe kan het ook anders), de poetspiet, en vooral de narren piet. Maar heel af en toe zie je een glimp van de profpiet, de hoofdpiet en zeker de spekjespiet. Deze werken meestal binnen en kunnen niet vaak naar buiten. En natuurlijk ook de bakkerspieten mogen niet ontbreken. Maar dat wordt zeker goed gemaakt door de paardenpieten, de buitenpieten en vooral die ene, die opvallende piet die altijd het wachtende publiek gek maakt door hard te zingen en pappa’s en mamma’s een standje geeft als zij mopperen dat het zo lang duurt. Maar deze trouble piet, zoals hij wel genoemd word, is een hele goede zanger en weet heel goed de kinderen te troosten als zij het een beetje moeilijk hebben door het lange wachten in de rij.

Sint-express

Dit jaar reed er ook weer de Sint-express van en naar het kasteel. Het ritje duurde meestal iets meer als een kwartier en er werd goed gebruik van gemaakt. Maar er was ook weer het Sint theater aanwezig en zelfs de knutselclub was een mooie afleiding voor het wachten in de rij naar het kasteel. Maar wat het meest in de smaak viel was de smulwinkel. Een restaurant waar men lekkere koffie of thee kon drinken, maar ook heerlijke worstenbroodjes en helemaal de verse speculaaspoppen die Marcel elke dag aan het maken was. Als men binnenkwam liep het water al in de mond vanwege de geuren.

Kortom, het was een geweldige tijd in en rond het kasteel. Velen hebben er genoten. En ook de vrijwilligers die er werkten hebben genoten. Dit zijn er toch elk jaar weer rond de vierhonderdvijftig personen. Niet alleen vanwege de pieten maar ook van de goede verzorging, zoals het eten en drinken. Dus als er over een paar dagen weer rust heerst rond en in het kasteel is het weer wachten tot volgend jaar.  En het wordt nu al een feit; iedereen hoopt dat de Goedheiligman met zijn pieten volgend jaar weer terug komt met de boot vol pakjes en snoepgoed. We kunnen haast niet wachten.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *