Karim Loukili en Rowen Koot tekenen bij Helmond Sport

Helmond Sport heeft twee nieuwe spelers aangetrokken. Karim Loukili, buitenspeler, en keeper Rowen Koot tekenen beide voor één seizoen bij Helmond Sport. 

Loukili heeft naast het ene seizoen ook de optie voor nog één seizoen. De 23-jarige Loukili maakte in de oefenduels tegen MVV, De Graafschap en de Egalité Academy als testspeler al veel indruk en gaat nu definitief de formatie van Wil Boessen van aanvallende impulsen voorzien. De in Den Haag geboren Marokkaan doorliep tot zestienjarige leeftijd de jeugdopleiding van ADO, om daarna de overstap te maken naar FC Utrecht. Via de
Onder 17 en Onder 19 bereikte hij Jong FC Utrecht waarmee hij in het seizoen 2017-2018 31 wedstrijden speelde, waaronder tweemaal tegen Helmond Sport. Het seizoen daarop kwam hij uit voor Chabab Rif Al Hociema op het hoogste Marokkaanse niveau. Het afgelopen seizoen begon hij bij Jong Sparta in de Tweede Divisie, maar maakte na de winterstop de overgang naar de Duitse Oberliga 1. FC Phönix Lübeck.

Doelman Rowen Koot verruilt Fortuna Sittard voor Helmond Sport

De club heeft ook een keeper aan de selectie toegevoegd, Rowen Koot maakt de overstap van Fortuna Sittard naar ‘Onze Club’ en tekent voor één seizoen. De 21-jarige doelman zat de afgelopen twee seizoenen op de bank bij Fortuna Sittard, tot een debuut in de eredivisie kwam het echter niet. De in Munstergeleen geboren Koot begon bij de plaatselijke amateurclub SVM, om vervolgens via Roda JC zes jaar lang de groen-gele kleuren van Fortuna te verdedigen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Columnist Liam Toll

Met zijn wekelijkse column behandelt Liam verschillende onderwerpen die spelen in Helmond. Van sport tot politiek en van natuur tot geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *