Wat was het op dinsdag 14 mei weer een gezellige boel bij sportpark De Braak. Op deze dag werd voor de derde keer de Mega Kangoeroedag georganiseerd door de korfbalvereniging OEC en  Jibb+ met medewerking van het Summa college afdeling sport uit Eindhoven.

De voorzitter van de korfbalvereniging OEC, Emiel van Lieshout vertelt: “Onze vereniging bestaat al vanaf 1933 en telt momenteel ruim tweehonderd leden. Op een gegeven moment wilden wij wat meer met de sport doen en zo ontstond eigenlijk het idee van de Kangoeroeklup Helmond. Het is een onderdeel van OEC en is bestemd voor de kleuters van vier en vijf jaar oud. De doelstelling is om de kleuters en hun ouders te stimuleren meer te gaan sporten en in dit geval via sport en spel. Bij de vereniging is er elke zaterdagochtend de Kangoeroeklup waar de kinderen aan mee kunnen doen. Zodra zij dan zes of zeven jaar oud zijn, kijken we of zij interesse hebben om bij ons te komen korfballen. Wij organiseren deze Megakangoeroe dag voor het derde jaar en doen dit samen met Jibb+ en studenten van het Summacollege uit Eindhoven. Deze studenten zijn ook vandaag weer aanwezig met zo’n 21 of 22 mensen. Zij helpen bij de spellen de kinderen en soms ouders. Deze groepjes staan dan weer onder toezicht van de docenten. Vandaag zijn er ongeveer zeven of acht scholen aanwezig die mee doen. Het belangrijkste is dat de kinderen gericht zijn op plezier en het ontwikkelen van de motoriek. En je ziet dat het erg goed en gezellig is. Onze mascotte, de kangoeroe, komt af en toe kijken en helpen en als er een kind een beetje moe is of even een dipje heeft, komt hij gelijk in actie. Alleen al zijn verschijning op het veld vinden de kinderen al geweldig. En dat is ook de opzet van deze dag…”

Hans Choufoer sprak enkele studenten van het Summa en zij waren het allemaal met elkaar eens: ‘Werken en spelen met kinderen is een enorm leuke ervaring. Je leert er veel van en voor ons is het ook een beetje een afleiding.’

Wie meer wil weten over deze Kangoeroeklup Helmond kan bellen naar 06-20725029. Men kan ook mailen naar info@oeckorfbal.nl en anders even kijken op de site: www.oeckorfbal.nl. Het sportveld van OEC is gevestigd op de Braakse Bosdijk 1a te Helmond.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *