Make a Memory is een landelijke stichting die voor ouders foto’s maakt van terminale of overleden kinderen vanaf 24 weken zwangerschap tot 17 jaar oud. Dit als tastbare herinnering aan hun dierbare kind. Zij  (vakfotografen) doen dit geheel vrijwillig en kosteloos, ze komen op locatie bij ouders in het ziekenhuis en soms ook thuis als ouders dit willen. Joyce-Lyn Kappen uit Helmond houdt op 20 september een loopevenement waarvan de opbrengst voor Make a Memory is. 

Joyce-Lyn Kappen gaat ook voor Make a Memory volgend jaar de Mont Ventoux in Frankrijk te voet beklimmen. “We zouden eigenlijk dit jaar gaan in het weekend van 18 tot en met 21 september, maar vanwege corona is dat een jaar verzet. Ik heb helaas kennis mogen maken met de stichting toen ons zoontje in oktober 2014 is overleden na een maand geleefd te hebben. Ik kijk nu na bijna 6 jaar nog steeds veel naar deze mooie foto’s. Nu wil ik toch wat doen voor stichting Make a Memory in het weekend waarin we eigenlijk dit jaar zouden gaan.”

Het is een run en wandeling door het mooie Helmond geworden op 20 september. Vooral in de wijken Dierdonk en Pronto. De start en finish zijn op de Parmentierstraat.

De afstanden en inschrijfkosten zijn:

5,5 km voor €10,- start om 10:00

11 km voor €15,- start om 11:00

22 km voor 20,- start ook om 11:00

De 11 km en 22 km sluit om 15:00.

Er is verzorging onderweg in vorm van water en sportdrank en fruit, ook is er gezellige muziek onderweg. Na afloop krijgt een ieder die zich van te voren heeft ingeschreven een leuke herinnering als aandenken aan deze dag.

Joyce-Lyn: “We hopen dat een ieder die zich inschrijft rekening wil houden met de geldende coronaregels op dit moment: Dus niet komen als u verkouden of grieperig bent. We proberen echt de 1,5 meter te handhaven als u niet uit 1 huishouden komt. Het is een funwandeling / funrun voor het goede doel, dat wil zeggen dat er namens ons geen tijden worden bijgehouden. Als u wel een tijd wilt bijhouden, dient u dit zelf te doen.”

De gehele opbrengst gaat naar de stichting en daar worden dus vele ouders/families mee geholpen. “Iedereen verdient een mooie herinnering aan zijn/haar dierbare toch? Niemand zou dit verdriet mee willen maken, maar met het werk wat stichting Make a Memory doet wordt het nog een klein beetje draaglijk. Laten we er met z’n allen een fantastische dag van maken, en ons allemaal inzetten voor stichting Make a Memory,” roept Joyce-Lyn op.

https://m.facebook.com/Joyce-lyn-Mont-Ventoux-beklimmen-voor-Make-a-memory-112395870235889/?refbookmarks=

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *