Na de eerste succesvolle editie in 2019 slaan Bibliotheek Helmond-Peel, Helmond Sport, Jibb+ en Leef! de handen weer ineen voor een nieuwe editie van Scoor een Boek! Basisschoolleerlingen uit groep 5 en 6 in Asten, Deurne, Helmond en Someren worden weer aangemoedigd om zoveel mogelijk boeken te lezen (‘te scoren’) in tien weken vanaf 1 februari 2021. Dit keer is voetballer Jordy Thomassen van Helmond Sport hét gezicht van de campagne.

Het project Scoor een Boek! bundelt de populairste sport van Nederland met lezen. Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde leefstijl. Hierin zijn veel overeenkomsten te vinden met voetbal. Het doel van Scoor een Boek! is kinderen stimuleren met plezier te (blijven) lezen en te bewegen.

Op school en thuis scoren

Net zoals bij voetbal begint het project met een aftrap, halverwege is de rust en tot slot klinkt het eindsignaal. Op 1 februari 2021 wordt het Scoor een Boek! seizoen afgetrapt. Na 5 weken volgt de rust en wordt de tussenstand bekend. Ten slotte klinkt half april 2021 het eindsignaal in het stadion van Helmond Sport. Tijdens deze feestelijke afsluiting vol sportieve activiteiten wordt de eindscore bekendgemaakt: hoeveel boeken hebben alle leerlingen samen gelezen? Vanaf 1 juni 2020 kunnen scholen zich inschrijven om mee te doen met hun groepen 5 en 6 via bibliotheekhelmondpeel.nl/scooreenboek.

Niet alleen op school, maar ook thuis kunnen kinderen doelpunten maken. Het hele gezin kan mee scoren, van bewegen tot voorlezen. De gezinnen voeren opdrachten uit waarmee ze punten scoren voor de klas.

Waar het allemaal begon

Scoor een Boek! is gestart in 2012 in de provincie Groningen. Vanwege het overweldigende succes wordt het project landelijk georganiseerd en ondersteund door de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Naast Helmond Sport doen ook clubs mee als AZ, ADO Den Haag en PSV. Dit jaar nemen ruim 22.000 leerlingen van 588 basisscholen uit het hele land deel.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *