Jongeren regio Helmond-Eindhoven delen hun talenten met Bosnische leeftijdsgenoten

In het voorjaar van 2020 gaan 50 jongeren uit de regio Helmond-Eindhoven naar Bosnië. Ze gaan in Doboj aan de slag om de jeugdopvang te helpen met opknappen huisvesting en organiseren van activiteiten. Hierdoor zullen 150 jongeren uit de regio Bijeljina, Banja Luka en Zavidovici profiteren van de inzet van de jongeren uit deze regio.

Uniek project

De jongeren die meedoen aan dit project zijn in beeld gekomen door jeugd en jongerenwerkers van Lumens en LEVgroep. De jongerenwerkers waren op zoek naar jongeren die hun talenten graag willen inzetten voor anderen. De projectreis vind plaats van 30 maart tot 5 april 2020. De twee welzijnsorganisaties slaan hiervoor de handen ineen en gebruiken hun netwerk en voorzieningen om de jongeren een handje te helpen.

Out of Area

Het project in Doboj is aangedragen door Out of Area, de organisatie die zich al vele jaren succesvol inzet om jongeren een kans te geven om het verschil te maken in Bosnië. Jongeren worden ingezet voor mensen in gebieden waar dat hard nodig is. Het motto van de stichting Out of Area is: Experience the feeling of doing good! Hopelijk kunnen de jongeren uit deze regio deze maand een start maken met dit project en daarmee een unieke ervaring rijker worden!

Jongerencentrum

Het jongerencentrum is  een instituut voor kinderen die ver van school leven of waar in Doboj geen specifiek voortgezet onderwijs is of dat kosten om naar zo’n school te gaan te hoog zijn. Op deze locatie wonen zo’n 150 jongeren van 15 tot 19 jaar (uit de regio).  Ze hebben in het totaal 30 kamers, jongens en meisjes slapen apart. Er is een kantine om te eten en een ruimte om te leren. Het is er schoon, maar oud, met een heleboel achterstallig onderhoud. De 1ste etage heeft een slechte vloer (Linoleum). Deze etage was verwoest tijdens de overstromingen in 2014. De projectgroep van jongeren uit de regio Helmond-Eindhoven kan aan de slag gaan in de slaapkamers en in de educatieve ruimte. Daarnaast zal er ingezet worden op het delen van talenten waar de jongeren hier hun leeftijdsgenoten mee kunnen inspireren zoals bijvoorbeeld dans, muziek, theater, sport en spel. Om het project ook in materiële zin rond te krijgen zijn er, naast de deelnamekosten waar de deelnemers wordt gevraagd eigen sponsoracties op te zetten, ook geld en materiaal nodig om ter plaatse aan de slag te kunnen gaan.  Voor de fondsenwerving wordt de inzet van de jongeren verwacht waarbij samenwerken aan een gezamenlijk doel voorop staat. Wat betreft materialen hebben ze o.a. de volgende materialen nodig: Bedlinnen, gordijnen, borden, tv.

 Informatieavond

Om nog meer jongeren de kans te geven om zich bij dit bijzondere project aan te sluiten worden er deze maand twee voorlichtingsbijeenkomsten gehouden. Voor de Helmondse regio vindt dit plaats op dinsdag 5 november om 19.30 uur in het hoofdkantoor van de LEV-groep Penningstraat 55. De bijeenkomst in de Eindhovense regio vindt plaats in jongerencentrum TODO aan de  Jacob van Wassenaerstraat 69 in Best. Het project in Bosnië is bedoeld voor jongeren van 16 tot 23 jaar die graag samen met andere jongeren zich in willen zetten voor jongeren in een kansarme positie. Er zal gevraagd worden om in de maanden vooraf energie en tijd te steken in het bedenken van activiteiten, voorbereiden van projecten, promotie en fondsenwerving om dit allemaal mogelijk te maken.

De informatieavond is ook voor ouders, vrienden, scholen en andere geïnteresseerden. De Balkan is toch een ex-oorlogsgebied, waar je zeker meer over wilt weten. Er wordt een presentatie gegeven waarin de veiligheid in de landen aan bod komt en waar je antwoorden krijgt op al je vragen. Tevens wordt er de mogelijkheid geboden om in workshops actief bij te dragen aan de voorbereidingen.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.

E.mail:  info@ditisonzewijk.nl
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Ditisonzewijk
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *