Jennifer Ermens is inmiddels een bekende inwoonster van Brouwhuis. Zij is geboren in 2009. Als wijkreporter heb ik al twee eerdere reportages mogen maken van haar. Zij doet hele mooie en opvallende dingen. Op 31 december doneerde zij haar lange haren aan de stichting Haarwensen.

De eerste reportage was in juni 2019. Jennifer had met haar vriendin een brief geschreven naar de burgemeester van Helmond, mevrouw Blanksma om te vragen of er niet een bruggetje gebouwd kon worden in Brouwhuis. Want de speelplek was een beetje gevaarlijk om er te komen en een bruggetje zou mooi zijn. Er kwam een bruggetje voor Jennifer met haar vriendinnen. Samen met mevrouw Blanksma heeft zij dat onthuld.

De tweede reportage ging over de knipmarathon die werd gehouden in wzc de Rivierenhof. Dit was bij Annette Hair-design. Twee dagen werd er geknipt, dag en nacht voor het goede doel. Jennifer was het enige meisje van 10 jaar (er kwamen ook geen andere kinderen ’s nachts) dat zich om 3 uur ’s nachts liet knippen…maar alleen de puntjes, want er mocht niemand aan haar lange haren komen.

Vlechten voor de stichting Haarwensen

En nu, op de laatste dag van 2019 wilde Jennifer meer. Zij had besloten haar lange haren te doneren aan de stichting Haarwensen. Dus kwam zij met haar moeder en een vriendinnetje naar Annette Hair-design, gevestigd in de Rivierenhof voor de knipbeurt. Er werd eerst gemeten hoe lang het haar was en de  kapster kwam op ruim 80 centimeter. Toen ik vroeg aan Jennifer waarom zij dit wilde doen gaf zij een antwoord dat iedereen ontroerde.

Zij gaf als reden: “Ik doneer mijn haar aan de kinderen die het harder nodig hebben dan ik. En met deze actie hoop ik dat er meer mensen en kinderen zijn die het ook willen doen. Hun haar doneren aan stichting Haarwensen. Bij deze kinderen kunnen de haren even niet groeien en mijn haren groeien wel weer aan.”

Jennifer nam plaats in de stoel terwijl de moeder vol trots naar haar keek en nog eens vroeg of zij het echt wel wilde. Jennifer knikte ja en de kapster Annette ging aan de slag. Eerst werden er vlechten gemaakt die met elastiekjes werden af gebonden. Toen kwam het grote moment: het afknippen van het haar. Jennifer verblikte of verbloosde niet en liet alles over zich heen komen. Na een half uur hield zij trots de twee vlechten omhoog en lachte. De vlechten hadden een lengte van ruim 40 centimeter. Zij heeft weer een goede daad verricht en verliet trots de kapperszaak.

Wat is dit een topper, een echte kanjer. Wij wensen Jennifer heel veel succes met het korte haar. En wie weet wat haar volgende goede daad zal worden. Ik hoop dat ik er weer bij mag zijn!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met dank aan de familie Ermens en Annettes Hair-design

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *