Japanse duizendknoop tegen gaan in Helmond

De Japanse duizendknoop is een snelgroeiende plant die van nature niet in Nederland voorkomt en andere planten verdringt. De wortels groeien overal doorheen en kunnen schade veroorzaken aan woningen, opritten, wegen en natuur. De gemeente vraagt u daarom alert te zijn op de plant en mee te helpen om de plant te bestrijden.

Ziet u de duizendknoop in de openbare ruimte?

Meld dit dan bij de gemeente via telefoonnummer 14 0492 of via www.helmond.nl/meldpunt.
De gemeente zorgt voor bestrijding van de Japanse duizendknoop op gemeentegrond. Als de grond van een andere eigenaar is, geeft de gemeente de melding door aan de eigenaar. Bijvoorbeeld het waterschap, de provincie of Rijkswaterstaat.

Heeft u Japanse duizendknoop in uw tuin?

Dan kunt u de plant het beste verwijderen. De enige manier om de plant te bestrijden is het afgraven van de besmette grond en het weghalen van de wortels. De resterende ‘schone’ grond kan terug in de tuin. Maai of snoei de duizendknoop niet en zorg dat stengels niet afbreken, want uit elk stukje stengel of wortel met een groeiknoopje kan weer een nieuwe plant groeien.

Gooi plant- en wortelresten bij het restafval in de grijze bak. Via het restafval wordt de plant verbrand. Zo helpt u verspreiding van de Japanse duizendknoop voorkomen.

Heeft u vragen of twijfelt u of Japanse duizendknoop in uw tuin staat? Kijk dan op www.helmond.nl/meldpunt. Hier vindt u antwoord op veelgestelde vragen over de Japanse duizendknoop en een folder met meer informatie over de bestrijding van de Japanse duizendknoop in uw tuin.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *