Vandaag werd er door het IVN een publiekswandeling georganiseerd in stadswandelpark De Warande e.o. Het thema was dit keer herfst en paddenstoelen. Het was lekker weer dus zoals er verwacht waren er ruim twintig volwassenen en een paar kinderen aanwezig die de natuur een goed hart toe dragen en van de natuur hielden. De kinderen waren benieuwd of er nog mooie paddenstoelen te zien waren. Nou, ze werden niet teleurgesteld. Na een welkomstwoord van de twee natuurgidsen (van het IVN) Theo van Loon en Anne Regts gingen ze op pad. Al gauw werd er stil gestaan toen Anne iets vertelde over de bomen in de herfst maar vooral over de schitterende kleuren. Hij liet een prachtig blad zien. Fel rood en geel met afgewisseld roestbruin en zwart. Het blad van de Amberboom. Tijdens de wandeling werd er veel verteld over de paddenstoelen, de zogenoemde  “pareltjes van de natuur”. Ook werd er even stilgestaan bij het feit dat er helaas veel jongelui in de bossen zich uitleefden door de paddenstoelen kapot te trappen. Theo vertelde volop over de paddenstoelen die eigenlijk zwammen genoemd werden. Er kwamen paddenstoelen met namen voorbij waar menigeen nog nooit van gehoord had, laat staan ooit gezien. Roest-bruine Tonderzwam, de Holsteelkluifzwam, Smeerwortel-maizenazwam en de Gele korstzwam om er een paar te noemen. Prompt vroegen enkele slimme jeugdigen naar de vliegenzwam. Ook wel de roodmetwittestippen genaamd. Er werd een grapje gemaakt over de kaboutertjes die de paddenstoelen hadden mee genomen tijdens hun verhuizing. Enigszins teleurgesteld liepen ze verder met de wandeling mee maar werden wel heel enthousiast toen de gids Anne met enkele kikkertjes aan kwam lopen. Anne,  die bekend staat om de wandeling wat interessanter te maken met het laten zien en vertellen over de kleine diertjes in het bos. En toen de kinderen zelf een kikkertje mochten vasthouden, was hun hele dag weer goed gemaakt. Na een twee uur wandelen eindigden we weer op het beginpunt. Er werd nog even na gekletst en toen ging iedereen weer naar huis. Naar de warme kachel. Want twee uurtjes wandelen in het bos maakt toch wel dat iedereen het koud begon te krijgen. Maar het was een leuke en leerzame wandeling…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Stiphout-Warande-digitaal-wijk-nieuws:
www.stiphout-warande.ditisonzewijk.nl
Facebook: Stiphout-Warande
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #Ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *