Kent u de Benidorm Bastards, die oudere acteurs die allerlei jonge dingen doen? Zaterdag 27 juni was Tante Toos van de Helmondse Blijf Thuis Bingo op bezoek bij de Jumbo in Brouwhuis. Het is altijd een verrassing hoe de klanten of het personeel reageert als Tante Toos binnen sloft met haar rollator. Sommigen weten niet wat ze er van denken moeten. Maar als zij de cameraman er achter zien lopen weten zij al hoe laat het is. Dit kan nooit een gewone klant zijn…maar misschien wel een filmopname van de Benidorm Bastards?

De kleding die Toos draagt is uit de jaren ’70 of ’80 en dan die enorme pot op haar hoofd. Het is wel een komisch gezicht. Zo ook in Brouwhuis. Toos sloft door de groenteafdeling de winkel in terwijl menig klant zich uit de voeten maakt. Soms omdat zij niet in beeld willen en soms uit vrees aangesproken te worden door Toos met haar zware stem.

Ze werd wel enkele keren herkend door fanatieke bingospelers en er was zelfs een fan die met haar op de foto wilde. Een meisje van rond de 10 of 11 jaar vond het wel een beetje eng om met tante Toos op de foto te gaan. Toen Toos aan een bediende vroeg of zij ook verlegen kaas hadden schoten er enkele winkelende mensen in de lach. Helemaal toen de bediende met een pakje belegen kaas aan kwam zetten.

Tante Toos tussen de lege flessen

Opeens waren we tante Toos kwijt. We vonden Toos tenslotte in het flessenmagazijn waar zij flessen sorteerde. Eenmaal terug in de winkel begon Toos  haar lijflied te neuriën; wat zit er in de doos van tante Toos… Af en toe brulde Toos een nummer en zei er meteen bij dat dit het nummer was dat gevallen was op de bingokaart. En regelmatig vroeg zij aan passerende klanten of zij al een bingokaart gekocht hadden want die kon je kopen bij de kassa voor een goed doel. Er was zelfs een klant die zachtjes vroeg of Toos een lid was van de Benidorm Bastards. Na een tijdje in de winkel in Brouwhuis te hebben rondgelopen, vond Toos het wel welletjes en ging zij de bedrijfsleider gedag zeggen en bedanken. Daarna keerde zij huiswaarts. Zij had weer goed werk geleverd…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *