Inzameling bus voor twee gehandicapte kinderen

Een Marokkaans gezin uit Helmond met vier kinderen, van wie twee meervoudig gehandicapt zijn, heeft gevraagd te helpen met de inzameling voor een aangepaste bus. De bus die ze nu hebben is afgeschreven en kan niet langer meer ingezet worden om beide kinderen te vervoeren.

Zij moeten vaak naar ziekenhuizen en zorginstellingen. De bus is daarom van essentieel belang. Vader (64) en moeder (60) van de 24-jarige jongeman en de dochter van 34 jaar willen er alles aan doen om zelf voor hun kinderen te blijven zorgen. Momenteel woont de 34 dochter in Deurne in verband met haar zware handicap en in het weekend komt ze naar haar ouders.

De jongeman woont zeven dagen in de week bij ouders; hij heeft 24 uur zorg nodig van zijn ouders. Mhammed Yahia is een van de initiatiefnemers voor de oproep. “Ik heb met veel respect geluisterd naar hun beweegredenen en hun overgave om voor beide kinderen te zorgen. Hun hele leven staat in het teken van deze zorg. Er is al een behoorlijke bedrag opgehaald voor aankoop en aanpassingen van de bus, maar ze komen ondanks allerlei acties nog veel geld te kort.” De ouders en de twee andere kinderen hebben 10.000 euro bijgedragen, de twee gehandicapte kinderen hebben ook samen 10.000 euro bijgedragen. De gemeente Helmond heeft in kader van de WMO 12.000 euro bijgedragen en een fonds heeft 4.500 euro geschonken.

De nood is hoog. Daarom roept Yahia op om mee te helpen om het gezin en met name deze twee meervoudige gehandicapte mensen financieel te helpen om deze bus te kunnen kopen. Het bedrag gaat direct naar de garage waar de bus staat. De garagehouder heeft uitstel gegeven aan de ouders en hij is de bus nu al aan het aanpassen met liften want deze zijn nodig voor de grote zware rolstoelen.

Yahia: “Alvast bedankt voor donatie. Graag bericht delen.”

Inzameling via Tikkie

Tikkie 5 euro

https://tikkie.me/pay/47fv28kmi9da6is8qs71

 

Tikkie 10 euro

https://tikkie.me/pay/v2jse4e8642n14v35k6a

 

Tikkie 15 euro

https://tikkie.me/pay/isvjcrtnfpk42c6nop9k

 

Tikkie eigen bedrag

https://tikkie.me/pay/6vcj8d3j6gcn83epm380

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *