In Helmond verdwijnt er veel GFT-afval, papier en plastic in de containers voor restafval. Dat kost de gemeente en inwoners veel geld. De gemeenteraad heeft na uitgebreid overleg besloten dat Helmond in 2021 wordt overgestapt naar een diftarsysteem. Het concept van dit systeem is dat ‘de vervuiler betaalt’. Per lediging van een container zijn de kosten  vier tot zes euro.

In het  “oude”  afvalbeleid ging men uit van een scheidingspercentage van 65% van het afval. Dit blijkt echter niet haalbaar te zijn. In Helmond is er sprake van een scheidingspercentage van 51%. Vanwege een verhoging van de afvalverbrandingsbelasting en een CO2 heffing en tegenvallende opbrengsten van verwerking, zijn de kosten toegenomen. Kortom, afvalverwerking wordt steeds duurder. Het beleid van de gemeente is er dan ook op gericht om de bewoners veel meer te prikkelen om afval te scheiden. Gaby van den Waardenburg, wethouder gemeente Helmond licht de nieuwe afvalstoffenheffing toe.

Klik hier voor het interview.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *