Installatie jeugdburgemeester Noël Silalahi

Noël Silalahi wordt donderdag geïnstalleerd als jeugdburgemeester van Helmond. Dan onthullen kinderen en jongeren ook de Jeugdagenda en de bijbehorende mascotte voor Jeugdvriendelijke stad.

De onthulling gebeurt op een ludieke manier tussen 16.00 uur tot 18.00 uur in de Pleinzaal van het Speelhuis in Helmond.

Het afgelopen half jaar is door de gemeente Helmond een onderzoek gedaan. Ongeveer tweeduizend kinderen en jongeren hebben aangegeven welke thema’s zij belangrijk vinden om de stad jeugdvriendelijk te maken.

Jeugdagenda

Later hebben een kinderredactie (12 kinderen van verschillende basisscholen in Helmond) en een jongerenpanel (flexibele groep van 45 jongeren) de thema’s verder uitgewerkt.

Ook is met 32 verschillende organisaties uit Helmond gesproken over hoe zij hun bijdrage kunnen leveren aan de thema’s die de jeugd heeft opgesteld. Dit alles samen vormt de Jeugdagenda die dus donderdag wordt gepresenteerd.

Aan het einde van de bijeenkomst neemt Daan Mikkers afscheid als jeugdburgemeester. Vervolgens zal Noël Silalahi (19 jaar) worden geïnstalleerd als nieuwe jeugdburgemeester.

 

foto: Noël Silalahi

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond