Inschrijving glasvezel Helmond-West verlengd tot 1 oktober

Gedurende de afgelopen weken konden inwoners van Helmond-West zich aanmelden voor glasvezel. Veel mensen hebben dit ook gedaan. Maar er zijn ook nog mensen die nog twijfelen. Helmond-West krijgt daarom meer tijd. De aanmeldperiode om een abonnement af te sluiten wordt verlengd tot 1 oktober.

Als er voldoende aanmeldingen zijn wordt er glasvezel in de wijk aangelegd. Inwoners kunnen zich aanmelden door een abonnement voor internet, televisie of telefonie af te sluiten bij één van de providers van glasvezel Helmond.  

Stabiel internet juist in deze tijd extra belangrijk

De glasvezelcampagne was in Helmond West anders dan in andere wijken. Door de coronacrisis waren er geen informatieavonden en inschrijfmomenten in de wijk. Wethouder Van Dijk: “Organisaties en ambassadeurs in de wijk hebben zich extra ingezet om de glasvezelcampagne te ondersteunen en onder de aandacht te brengen. We hebben er alle vertrouwen in dat we de 25 procent gaan halen. Ondanks dat het een onzekere tijd is, zien we ook dat de behoefte aan snel en stabiel internet extra groot is.”

Glasvezel Helmond B.V.

Glasvezel Helmond is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Zij zorgen van 2019 tot en met 2021 voor een glasvezelnetwerk in de straten van Helmond, daar waar dit nog niet ligt. Glasvezel is de modernste, snelste en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie, telefonie en overige digitale diensten. De gemeente ziet glasvezel als een nutsvoorziening, zoals elektriciteit en het riool.

Meer weten? Kijk dan op https://www.helmond.nl/glasvezel en https://www.glasvezelhelmond.nl/

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *