Inschrijven voor Kennedymars 2019 mogelijk vanaf 1 februari

Vanaf vrijdag 1 februari is het mogelijk om in te schrijven voor de 57ste Kennedymars. Inschrijven kan via de website www.kennedymars.nl. Het is vanaf die datum ook mogelijk om in te schrijven voor de jubileumeditie van het Rondje Someren. Ga jij de uitdaging aan?

 De 57ste Kennedymars vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019. Het Rondje Someren beleeft de 25ste editie en viert daarmee het zilveren jubileum. Om dit jubileum te vieren ontvangt iedere 25e inschrijving voor het Rondje Someren een korting van 25%! Net als afgelopen jaar, start de Kennedymars op zaterdagavond om 20.00 uur. Wandelaars van het Rondje Someren starten op zondagochtend tussen 6.00 en 7.00 uur.

Innovatie in de route

De route van zowel de Kennedymars als het Rondje Someren kent dit jaar iets nieuws: wandelaars kunnen gedeeltelijk zelf hun route bepalen. Uit een enquête die is gehouden onder de wandelaars, bleek dat niet iedereen de zand- en gravelpaden over de Strabrechtse Heide en rond het Keelven prettig vindt. Een ander deel van de wandelaars vindt deze passages door het Somerense natuurschoon, met de opkomende zon, juist prachtig. JOEK, de organisatie van de Kennedymars, heeft daarom besloten om een innovatie door te voeren. Na de post in Lierop krijgen wandelaars de keuze om óf over de Strabrechtse Heide en rond het Keelven te lopen óf om het natuurgebied heen te lopen over een volledig verharde route.

In beide gevallen blijft de Kennedymars 80 kilometer en het Rondje Someren 40 kilometer. Ongeacht het parcours dat wandelaars kiezen, komen ze ook langs dezelfde tussenpost bij de Soete Inval. JOEK luistert hiermee naar de wensen van de wandelaars. Bovendien is de route nu ook een stuk beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Het gaat voorlopig om een proef van één jaar. Na afloop bekijkt de organisatie of deze innovatie aanslaat en verlengd wordt in de komende jaren. Uiteraard luistert de organisatie daarbij naar de reacties van de wandelaars.

Nog meer vernieuwingen

Op basis van de reacties die wandelaars hebben geuit in de gehouden enquête, heeft JOEK nog enkele vernieuwingen doorgevoerd in de route. Zo komt er een kleine post met toiletten in Ommel, waar de wandelaars na 8 kilometer passeren. Verder zijn in de laatste 20 kilometer enkele gedeeltes over lange rechte wegen, die door sommige wandelaars als minder prettig werden ervaren, vervangen door meer afwisselende stukken. De rest van de route blijft, op een enkele kleine aanpassing na, intact. De wandelaars zijn overigens erg positief over de Kennedymars: in de enquête kreeg het evenement een 8,5. Met de vernieuwingen wil JOEK de route nóg beter maken.

Posten en afzettingen

Op de grote tussenposten op de route zorgt JOEK voor betere signing en bewegwijzering. Ook bekijkt de organisatie of de routeaanduiding verbeterd kan worden. Vanaf dit jaar houdt JOEK bij de afzettingen en de openingstijden van de posten rekening met een maximumsnelheid van 9 km/h. Dit betekent dat een post mogelijk nog niet geopend is als een snelwandelaar sneller dan 9 km/h loopt. De organisatie wil de tocht voor alle wandelaars goed regelen, maar benadrukt ook dat de Kennedymars geen wedstrijd is. De prestatie is juist het volbrengen van de tocht!

Volop activiteiten in Someren

Ook tijdens de Kennedymars in 2019 zijn er volop activiteiten in en rond het centrum van Someren. De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen. Er worden ook enkele speciale activiteiten georganiseerd rond de jubileumeditie van het Rondje Someren. En uiteraard vindt op zaterdag weer de Mini Kennedymars plaats. Houd de website www.kennedymars.nl en de social media-kanalen van de Kennedymars in de gaten voor het laatste nieuws.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *