Inloop middag 24 maart Stichting Vrienden Stadstuin Helmond

Helmond: Stichting Vrienden Stadstuin Helmond houdt een open inloopmiddag op zondag 24 maart van 14.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen is welkom op deze inloopmiddag om kennis te maken met onze Stichting Vrienden Stadstuin Helmond, de mensen van de stadstuin, de doelstelling, de werkwijze en de idealen die we willen uitdragen.

Je kan snuffelen, proeven en kijken wat we doen. We kunnen dan meer vertellen over de wijze van telen die we gebruiken en de activiteiten die we verder met onze Stichting vrienden van de stadstuin Helmond organiseren.
Niet alleen verkopen wij ecologisch geteelde groenten en fruit via de Stadstuin maar ook geven we voorlichting, cursussen en organiseren leuke activiteiten om aan deel te nemen.

Altijd iets te beleven
Voor iedereen is hier iets te beleven: een cursus achtertuin farming, lessen over gezonde voeding, lekker en gezond koken met onze en/of je eigen geteelde producten, meer leren over koolhydraten en over de verschillen in koolhydraten. Ook is er veel te leren over de groenten in de diverse seizoenen en hoe je zelf het hele jaar door- zelfs op een klein balkon- kan zorgen voor zelf geteelde groenten op tafel.

Wat wil JIJ doen voor de Stadstuin?
We zijn een idealistische instelling die niet zomaar wat tuiniert, maar heel vergaand onderzoek wil doen naar oude traditionele oergewassen in samenwerking met deskundigen van de Universiteit van Wageningen en de Oerakker. We willen ons levend cultureel erfgoed behouden en werken daarvoor met verschillende organisaties samen. Daarin kan ook jij helpen en ondersteunen als vrijwilliger.

Vriend van Stichting Stadstuin
Ook stagiaires kunnen bij ons een plaats vinden om op diverse niveaus en manieren bij te dragen en te leren. Als vriend van de Stichting Vrienden Stadstuin Helmond, of donateur, ben je altijd welkom en als minima kan je bij ons deelnemen aan een programma om lekker goed en gezond te kunnen eten. Iedereen kan dus op de stadstuin terecht voor hele diverse redenen. Teveel om op te noemen. Dáárom is het goed om zeker op onze inloopmiddag eens te komen kijken.

Voor meer info: stichtingvriendenstadstuin@gmail.com
website: http://www.stadstuinhelmond.nl/stichtingvrienden

Katoenstraat 12, 5705 KA Helmond

open middag 24 maartkopies

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *