In Helmond-West komt ook glasvezel te liggen

Helmond-West krijgt als achtste wijk van Helmond glasvezel. De verwachting is dat in december de graafwerkzaamheden starten. Begin volgend jaar zullen de eerste mensen gebruik kunnen gaan maken van hun abonnement.

Wethouder Van de Brug: “Fijn dat de inwoners van Helmond-West binnenkort ook gebruik kunnen maken van glasvezel. In deze tijd van Corona zien we nog eens extra het belang van een goede verbinding. Zeker als ik kijk naar zorg, onderwijs, werk en welzijn. Denk aan langer thuis kunnen wonen, ziekenhuiszorg op afstand, online werken en onderwijs en een veiligere leefomgeving. Dat vraagt allemaal om een goede digitale verbinding en dat biedt glasvezel.”

Digitale zorg

Henri de Bekker van Glasvezel Helmond: “Mede door de situatie rondom Corona gaan de ontwikkelingen snel. We zien dat mensen en zorginstellingen bewust kiezen voor zorgdiensten via glasvezel. Wij leveren 2 glasvezels per huis. Eén voor televisie, internet en telefonie. De andere reserveren we voor maatschappelijke diensten. Via glasvezel is de veiligheid, de privacy en de bedrijfszekerheid optimaal geregeld. Dat wordt steeds belangrijker. Sterker nog: het is absolute noodzaak voor zorgtoepassingen.

Risico’s wil je niet lopen als het om zorg gaat. Vandaar ook dat Elkerliek@home als eerste op glasvezel in Helmond wordt toegepast. De eerste Elkerliek-zorgdienst is voor patiënten met de ziekte van Crohn en Colitis; deze komt binnenkort beschikbaar. Meer digitale zorgtoepassingen zullen volgen.”

Aanleg Helmond-West
De komende tijd gaat Glasvezel Helmond aan de slag met het ontwerpen van het glasvezelnetwerk in Helmond-West. Daarna wordt een wijkcentrale geplaatst. Alle inwoners van Helmond-West ontvangen binnenkort een brief van Glasvezel Helmond met informatie over de aanleg.

Fotografie: Glasvezel Helmond

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jurre Sampers

Stagiaire Ditisonzewijk.nl - Omroep Helmond Mijn grootste droom is schrijver worden. Mijn grootste doel is een boek te kunnen uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *