Ilja de Brouwer blij met Sjors Sportief en Creatief

Tijdens de lancering van het seizoen 2020-2021 van Sjors Sportief en Creatief was Ilja de Brouwer aanwezig. Zij is de projectleidster van Sjors Sportief en Creatief vanuit CultuurContact Helmond. Samen met haar collega’s werkt ze hard aan de cultuurparticipatie voor onderwijs, zorg en welzijn. Zelf richt Ilja zich vooral op het onderwijs. Een initiatief als Sjors Sportief en Creatief is volgens haar daarbij een goed voorbeeld.

“CultuurContact vindt het belangrijk dat iedereen in aanraking kan komen met kunst en cultuur. Meedoen aan cultuur draagt bij aan je ontwikkeling, aan een goede gezondheid en aan het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden. Bijvoorbeeld creativiteit, kritisch denken en samenwerken. Om dit te bereiken, werken we samen met scholen, zorgcentra en andere partners.”, zegt Ilja de brouwer met trots.

Sjors Sportief en Creatief is de eerste samenwerking met Jibb+. En aan de enthousiaste reacties van de kinderen, scholen en wethouder te zien, zal dit niet snel afgelopen zijn. De activiteiten, die te vinden zijn in het Sjorsboekje, vinden alleen plaats in het schooljaar. Dus buiten de vakanties, met uitzondering van een paar activiteiten georganiseerd door Jibb+. In het volgende schooljaar zijn er weer activiteiten van Sjors Sportief en Creatief. De kans bestaat dat er dan weer nieuwe bezigheden zijn. Ilja kijkt met positieve blik naar de toekomst van Sjors Sportief en Creatief en hoopt dat de samenwerking tussen CultuurContact en Jibb+ nog een hele tijd zal voortduren.

Foto: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jurre Sampers

Stagiaire Ditisonzewijk.nl - Omroep Helmond Mijn grootste droom is schrijver worden. Mijn grootste doel is een boek te kunnen uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *